top of page

Tema utlandsstudier: Tre anledningar till att plugga utomlands

Sara är alumn från det systemvetenskapliga programmet och var på utbytesstudier i Marseille i Frankrike under sina studier. Eftersom det börjar bli dags att ansöka om utbytesstudier för Örebrostudenterna bad Lösnummer Sara att lista tre andledningar till att studenter borde åka på utbytesstudier.

  1. Du knyter kontakter med människor från hela världen.

  2. Du får möjligheter till att resa mycket.

  3. Du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Sara reste själv runt mycket under sitt utbyte. – Jag åkte till Monaco och sen runt i Frankrike till Paris, Nice, Montpellier, Bordeaux och några småstäder. Efter sin utbytestermin har hon behållit kontakten med flera som hon träffade under sitt utbyte. Hon har bland annat hälsat på en kompis i Spanien. Som alumn upplever Sara att hennes utbytesstudier har hjälpt henne när hon har sökt jobb. – Om du har studerat utomlands sticker du ut mer än andra sökande. Jag tror att arbetsgivare uppskattar det.

Under denna vecka har Internationella kontoret temaveckan ”Plugga utomlands”. Varje dag under veckan är studenter som funderar på att studera utomlands välkomna på flera olika evenemang. Du har möjligheter att träffa studenter som redan har varit på utbyte och få svar på egna frågor. På ”Plugga utomlandsmässan” kan du få svar på frågor om utomlandsstudier. För studenter som funderar på att plugga utomlands är detta ett bra tillfälle för att få information och inspireras. På ”Time to Go!” kan du träffa inresande utbytesstudenter som är i Örebro nu och få svar på frågor om hur det verkligen är i det land och det universitet som du är intresserad av. Du kanske bara vet om att du vill åka men inte har någon aning om vart? Eller så kanske du är helt säker på ditt val? Vilket steg du än är i gällande din ansökan så finns chansen att under denna vecka få mer information och träffa andra studenter som också vill åka på utbyte.

Mer information om evenemangen går att hitta på Internationella kontorets Facebooksida samt på deras sida på oru.se

Aktiviteter under resten av veckan:

22/10 – kl. 11:00-13:00 (Forumhuset) Plugga utomlandsmässan

23/10 – kl. 15:15-16:15 (L109) Mer än bara utbytesstudier

24/10 – kl. 15:00-16:00 (Kårhuset) Time to go

25/10 – kl. 12:15-13:15 (Studentcentrum) Taste the world


bottom of page