top of page

Ledare: Halvtidstankar

Januari. Halva verksamhetsåret är gånget och vårterminen har börjat.

Dessa ledartexter var tänkta att skrivas och publiceras varje månad under verksamhetsåret. När jag så närmade mig decembers julledighet så stod det ganska snabbt klart att förra årets sista månad skulle bli utan. Istället jobbade jag och övriga i Lösnummer stenhårt med att färdigställa Studentguiden, den informativa broschyr Lösnummer skickar med alla nystudenter som deltar i introduktionen. Den vill jag slå ett extra stort slag för!

Jag vill även passa på att uppmana er nya (men även gamla) studenter till att gå med oss i Lösnummer. Det finns förberedda underlag för att flera spännande artiklar ska skrivas och vi är också alltid öppna för just dina egna idéer kring vad Örebrostudenternas egna tidning borde innehålla. Läs mer om oss och hur du går med under vår meny ”Om oss” här på losnummer.se

December blev alltså utan ledartext, men här kommer januaris. Den är annorlunda än de förra då den tar sig formen av korta tankar som någon gång dykt upp i mitt huvud under mina första sju månader som chefredaktör för Lösnummer. Man kan se det som en slags halvtidsspecial.

Att tänka är gratis. Att tänka är tillåtet i lagar, stadgar och styrdokument (här är det frivilligt att lägga till ett dystopiskt och Örebro-gnälligt ”än så länge ja!”). Att tänka är framförallt roligt, så tänk gärna själv efter att du – med en viss humor – läst dessa tankar. Här nedan bjuder jag på tankar om högt och lågt, alla hyfsat relevanta för Örebrostudenten.

1. Tänk om Örebro Kårhus hade varannan vecka Timebeer och varannan vecka nattklubb?

2. Tänk om Örebro studentkår var större men mindre centraliserad?

3. Tänk om kårsektionerna var färre men på något vis helt fristående?

4. Tänk om någon startade en andra studenttidning i Örebro?

5. Tänk om Örebros studentliv såg ut som filmen American Pie: Beta House?

6. Tänk om en kårsektion hade mönstrade faddertröjor?

7. Tänk om man bara hade en enda tenta som avslutning på hela studietiden, med en enda fråga: ”Skriv allt du minns.”?

8. Tänk om allt var perfekt och funkade bra jämt?

9. Tänk om Universitetskyrkan var så populär att besöka att en vit byggnad med klocktorn läts byggas ovanpå Prismahuset?

10. Tänk om psykisk ohälsa inte fanns?

11. Tänk om hela Örebro studentkårs organisation kommunicerade tillsammans under ett och samma digitala intranät?

12. Tänk om all kurslitteratur var begriplig vid första genomläsningen?

13. Tänk om Sverige hade universitetsbaserade idrottslag som spelade i ligor som intressemässigt var större än t.ex. Allsvenskan och SHL?

14. Tänk om det inte blir någon vinter och vi går rakt på våren?

15. Tänk om alla idéer man har blev verklighet?


1 visning

Commentaires


bottom of page