top of page

Vårens intro blir digitalt

HT20 var terminen då Örebro studentkår fick ställa in introduktionen som en följd av coronapandemin. För de nystudenter som börjar plugga nu i januari kommer däremot ett intro arrangeras. Det står klart efter veckans kårstyrelsemöte.

Beslutet som formellt fattades i onsdags av kårstyrelsen innebär att Örebro studentkårs introduktion för nya studenter kommer helt och hållet att genomföras digitalt.

– Vi har utgått från olika myndigheters restriktioner och rekommendationer och landat i det här beslutet, säger Evelina Aittamaa, vice ordförande med studiesocialt ansvar.

Den 30 juni i år beslutades det att den föregående höstens introduktion skulle ställas in, något Lösnummer då rapporterade om. Därefter har planeringen istället riktats mot den kommande våren, då betydligt färre studenter påbörjar sin utbildning än på höstterminen.

Vårterminen startar 18 januari, men ännu är inget startdatum för introduktionen officiellt. När det gäller det exakta upplägget så är det dessutom kårsektionernas engagerade som ansvarar. – Våra fantastiska generaler och faddrar planerar schemat. Av det jag har sett av deras olika scheman så ser det väldigt lovande ut! berättar Evelina.

Faddrarna och generalerna kommer i stort sett att behålla sina “vanliga” roller och kommer få ansvaret att välkomna nya studenter på ett tryggt sätt, fast denna gång i ett digitalt format.

Evelina Aittamaa är nöjd över att kunna ställa om istället för att ställa in. – Det känns fantastiskt att vi kan välkomna de nya studenterna ännu mer än vad vi kunde göra i höstas. säger hon.

– Vi har fått mer tid den här gången och vi har haft en handlingsplan att gå efter. Det har överlag varit ett bra samarbete och en bra dialog mellan universitetet, kommunen och Örebro studentkår, avslutar Evelina Aittamaa.


Comments


bottom of page