top of page

Trygghetstelefonen

Det nystartade projektet Trygghetstelefonen ska öka känslan av trygghet för dig som är ute sent på helgerna. Klockan 23.00 till 03.00 på fredagar och lördagar kan du ringa eller chatta med frivilliga från Missing People.

Den 6 februari i år startade det nya projektet Trygghetstelefonen. Projektet är ett samarbete mellan Örebro kommun och Missing People (en ideell förening som hjälper polis och anhöriga att arrangera skallgång och publicera efterlysningar när personer försvinner spårlöst). Tanken är att du ska kunna ringa till Trygghetstelefonen när du är utomhus sent på helgerna och känner dig otrygg. Även döva och hörselskadade kan använda Trygghetstelefonen via Skypes chattfunktion.

Trygghetstelefonen bemannas av frivilliga från Missing Peoples ledningsgrupp. Dessa personer har gått en speciell utbildning för att kunna ge ett bra stöd till de som ringer. Trygghetstelefonen har öppet fredagar och lördagar klockan 23-03, men också vid skolavslutningar, studentexamen, valborgsmässoafton och nyårsafton. Du kan då ringa eller chatta med ”en vän i luren” tills du når din destination, eller annan plats där du känner dig trygg. Skulle något hända under samtalet kan de larma 112 samtidigt som de talar med dig.

Kontaktuppgifter till Trygghetstelefonen Telefon: 019 – 21 31 00 Skype: trygghetstelefonen.orebro

/ Amanda Ankarhem Skribent

1 visning

Comments


bottom of page