top of page

Notis: Terminens första fullmäktigemöte

Örebro studentkår är en större organisation än många tror. För att nämna några delar så utgör kårsektioner, Örebro Kårhus och även Lösnummer alla en del av organisationen. Det organ med högst beslutsrätt kallas för fullmäktige och håller ikväll sitt första möte för höstterminen.

Fullmäktige brukar oftast benämnas i sin förkortade form, nämligen FUM. Likt Sveriges riksdag utgör FUM Örebro studentkårs representativa demokrati, då representanter för kårsektionerna sitter som ledamöter och representerar sin kårsektion och dess medlemmar. Totalt sitter 41 ledamöter i FUM. Dessa väljs varje vårtermin av sektionen för ett helt verksamhetsår (hösttermin + vårtermin). För den enskilde medlemmens bästa chans att påverka politiken inom Örebro studentkår är det sin sektions FUM-ledamöter man ska ta kontakt med.

Som FUM-ledamot utgör man studentkårens högst beslutande organ och det innebär att man är med och fattar de beslut som är avgörande för hela Örebro studentkårs verksamhet. FUM träffas två gånger per termin på möten som leds av en ordförande samt sekreterare. Dessa är valda för de särskilda uppdragen och är alltså inte ordinarie ledamöter.

Vill du läsa mer om fullmäktige och även hitta kontaktuppgifter till din sektions ledamöter kan du göra det på Örebro studentkårs hemsida.

Lösnummers styrelse är som en del av Örebro studentkår inbjudna till terminens samtliga fullmäktigemöten. Det innebär en chans för FUM att ställa frågor och ta beslut gällande Lösnummers verksamhet baserat på det underlag vi lämnar till dem. Till exempel godkänner FUM Lösnummers budget och verksamhetsplan inför varje verksamhetår.

Det innebär också en möjlighet för Lösnummer att utföra sitt uppdrag som studenttidning. Genom att vara på mötet kan Lösnummer snappa upp vilka studentpolitiska frågor som är aktuella, få insyn i organisationens status och annat som vi sedan journalistiskt förmedlar till er läsare. Ikväll kommer Lösnummer liverapportera från FUM-mötet via Instagram Stories och hålla er uppdaterade på vilka övergripande beslut som tas. Följ oss på @losnummer för att få reda på besluten, och håll utkik efter texter de kommande veckorna som gör ett anspråk på att fördjupa sig i mötets aktuella frågor!


Comments


bottom of page