top of page

GÄSTRECENSION: SOUP REVIEW



Tara: “it’s soup. It’s liquid. It is worth 15 kr”


Klockan 11 öppnades Kårens första Soppkök. Brödet ställdes fram som var förvånansvärt stort. Vi trodde vi skulle få torrt bröd, men istället blev erbjuden Kårens vanliga baguette, - nybakad och varm. Smöret räcker tyvärr inte för en hel baguette så vi fick ta en extra. Soppan serverades i en burk, vilket var tur eftersom att jag var rädd att det skulle serveras i de vanliga matlådorna som hade lett till mer soppa i knät än i munnen. Dock fick man soppan i pappburk, för både avhämtning och för de som sitter kvar, en grej som jag tycker skulle kunna förbättras till nästa gång. Har kårhuset inga soppskålar?


Soppans smak var väldigt neutral, gjord för en stor publik, inte för saltig eller överkryddad. Texturen var bra och det var lätt att äta. Vid första anblick var jag tveksam kring soppan, då jag inte är ett stort fan av purjolök, men smaken var inte för dominant. Potatisarna hade bra storlek och inte för genomkokta som gjorde att soppan inte kändes som barnmat. Portionen såg ganska liten ut men i kombinationen med brödet var det absolut nog att leva på. Med tanke på priset var det absolut värd 15 spänn.


En till pluspoäng var att det var väldigt allergivänligt, eftersom det både var gluten- och laktosfritt. Detta uppskattades av de som inte haft möjligheten att äta någon lunch på kåren.


Jag ser fram emot framtida sopplunch - kanske tomatsoppa nästa gång?


Smak - 6.5/10

Pris - 10/10

Miljö - 7/10

Overall - 8/10


Skribent: Rowan de Blok & Tara Vaittinen

149 visningar

Kommentare


bottom of page