top of page

”För mycket tid att tänka är inte bra”

Eric Carlsson är student vid kårsektionen GIH och kandiderar till posten som vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar för Örebro studentkår. Han är engagerad i kårsektionen GIH, suttit med i kårstyrelsen i två år (13/14, 14/15) och är nu redo att leda Örebro studentkår och utveckla organisationen.

Varför vill du bli Örebro studentkårs vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar? – Jag har mycket kvar att ge. Jag har varit engagerad nu i några år och jag känner att jag har mer att tillföra och idéer på vad man kan göra annorlunda. Jag tycker att studentkåren har blivit bättre genom åren. Jag har suttit i kårstyrelsen i två år nu och under mitt första år var det kaos men ÖS presidiet (13/14) gjorde ett hästjobb och fick det på rätt väg och nuvarande kårstyrelse har fört det vidare och förbättrat alla olika aspekter. Jag vill fortsätta på den vägen. Den stora utmaningen är att fylla studentrepresentantplatserna som det finns sjukt många av. Jag vill uppmärksamma dem mer men det går inte bara göra en pressrelease det krävs ett mer långsiktigt arbete.

Vad vill du arbeta med som vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar? – Jag vill fortsätta sprida information om ÖS på campus och bli ännu bättre med kampanjer, synas på campus och utnyttja kårstyrelsen med arbetsfördelning. Blir jag vald kommer jag titta extra på den interna organisationen. Jag går igång på organisation och har erfarenhet av omorganisering från GIH, där vi idag är en samlad kårsektion av styrelse och kommittéer som har insyn i varandras arbete och hjälper varandra vid behov. Jag vill även jobba väldigt nära utbildningsbevakarna och organisera dem bättre. Eftersom alla kårsektionerna har olika upplägg på utbildningsbevakningen är det bra att öka kommunikationen. Jag vill även arbeta med relationen till universitetet. Utbildningsbevakarnas kommunikation till institutionerna är väldigt viktigt och idag väldigt varierande beroende på kårsektion. I institutionen IHM (Idrott, hälsa och medicin), där båda kårsektionerna Serum och GIH är med, finns en god kommunikation och så vill jag att det ska bli för samtliga kårsektioner och institutioner.

Hur är du som ledare? – Jag är en coachande ledare. Jag gillar att se när folk når sin maxpotential. Jag kommer ge utmanande uppgifter för att se om de klarar det och sedan kan man se hur de genomför det. När det behövs kommer jag kliva in själv och göra arbetet. På gymnasiet liknande en lärare det som att man har en kokt spaghetti som man ska få framåt, det går inte enbart att pusha på bakifrån utan man måste dra framåt. Jag gillar att jobba med människor och studentkårsengagemang är min grej så jag kommer köra stenhårt med coachade ledarskap, ingen piska.

Vilka är dina svagheter? – En svaghet kan vara att jag tänker lite väl mycket ibland. Att jag vrider och vänder på allt tills det blir jättekonstigt men det går bättre för mig när jag har mycket att göra för då tänker jag inte lika mycket och så kör vi. För mycket tid att tänka är inte bra men ibland behövs det ju beroende på situation.

Hur började du engagera dig inom studentkåren? – Jag gick all in från början. Första året var jag med i introduktionen som ny student året därpå (13/14) blev jag vald till vice ordförande för GIH samtidigt som jag var fadder under introduktionen. Det här året var jag också fadder och är nu ordförande för GIH. Jag har även varit studentrepresentant i institutionsledningsrådet och ämnesråd enheten för idrott samt suttit med i MBL-info (Medbestämmandelagen). Jag har suttit med i Örebro studentkårs kårstyrelse två år (13/14 och 14/15) jag har varit med vid SFS FUM (Sveriges förenade studentkårers fullmäktigemöte). Jag har lett projektgruppen för stadgeändringar så nu har jag stenkoll på stadgan.

Vilka är dina framtidsplaner efter studier och studentkårsengagemang? – Efter allting då vill jag föreläsa om mina kunskaper, föra dem vidare och utbilda personliga tränare. Många jag läser med vill bli personliga tränare, PT:s men jag känner att jag har så mycket kunskap att jag vill ta det ett steg längre och utbilda de som vill bli personliga tränare. Jag har ett företag i sikte och vet var jag vill jobba. Man får arrangera kurser och ge föreläsningar hos dem. Vi får se om det blir det eller något annat men jag ska sikta så högt det går.

Fakta Namn: Eric Carlsson Ålder: 27 (1987) Hemort: Bengtsfors i Dalsland Bor: Studentgatan Pluggar: Tränarprogrammet Intressen: Träning, datorspel och studentkåren Senast lästa bok: Statistikanalys, men föredrar fantasy-böcker Senast sedda film: The cabin in the wood

/ Emmeli Flodqvist Skribent och fotograf

Comments


bottom of page