top of page

Trivs med tempot

Örebro studentkårs två nya ansikten är Malin Nilsson Gauffin och Lisa Nyström. Båda studerar vid Örebro universitet och sökte tjänsten bland annat för att få erfarenhet. – Det är väldigt bra möjligheter under studietiden att kunna utveckla sina kunskaper inom själva arbetslivet, säger Malin.

Både Malin och Lisa ser fram emot terminen och tycker det roligt att arbeta som kanslist, ett arbete som innebär högt tempo och många nya ansikten. Vid terminsstart är trycket extra högt och många studenter kommer för att få hjälp med bland annat akutboende och för att hämta ut Örebrogåvan. – Jag tycker det är så roligt att få träffa så mycket folk, studenter och att få namn och ansikten på så många människor, berättar Lisa.

Förberedelserna inför det nya jobbet har inneburit en hel del läsande. – Vi fick en kanslibibel vi skulle läsa så den pluggade vi in, berättar Malin. Båda tycker ändå att det är en stor skillnad på att läsa och att sedan göra det praktiskt. De upplever en viss press när det är människor runt omkring som väntar på hjälp. De två första dagarna som kanslister fick dem hjälp av den tidigare kanslisten Mikaela som stöttade och hjälpte till.

Det var meriterande om de sökande varit engagerade inom Örebro studentkår tidigare. Maria Backsell, vice ordförande för Örebro studentkår var kanslist föregående läsår. Det var Maria som ledde anställningsprocessen av de två nya kanslisterna. Arbetet som kanslist kan innebära mycket olika saker och arbetsuppgifterna är varierande. – Det innebär att man dels träffar alla studenter och medlemmar som kommer in på vårt kansli och hjälper dem. Det handlar mycket om problemlösning, säger Maria.

En kanslist arbetsuppgifter kan omfatta till exempel uthyrningen av Röda paviljongen och utdelning av fadderbrickor som samtliga faddrar från samtliga sektioner hämtar i kansliet. Kanslisterna anställs för en termin av kårstyrelsen och det finns en möjlighet att förlänga posten med en termin i taget. Maria hoppas att många studenter vid universitetet besöker Örebro studentkår och de nya tjejerna i receptionen. – Jag tycker att alla ska komma och hälsa på våra kanslister och till exempel hämta ut sin Örebrogåva, säger Maria.

/ Caroline Höijer Sandberg Skribent

Comments


bottom of page