top of page

Seriestart av futsal i GIH-hallen

Lördagen den 9 november startar korpserien i futsal på campus. Under hösten och vintern spelas matcherna på lördagar mellan 9-15 i GIH-hallen vid universitetet. Sista dag för anmälan är 21 november. Förra året deltog sexton lag fördelat på två grupper men inte ett enda damlag deltog. I år hoppas arrangörerna på en förändring.

Nu är det dags att damma av fotbollsskorna och plocka fram benskydden. Årets korpserie i futsal drar igång den 9 november i GIH-hallen vid universitetet. Sista anmälningsdag är 21 oktober. Anders Rundström, korpens lagsportansvarige i Örebro, menar att det finns en chans att komma med även om anmälan är några dagar sen. – Vi måste bestämma en sista anmälningsdag, men det är möjligt att laget kommer med trots en sen anmälan fram till 24-25 oktober. Sista veckan brukar de flesta anmälningarna trilla in.

Grupper med flera herrlag De senaste åren har mellan 12 och 16 lag deltagit i serien. De lagen delas sedan in i en A- och en B-grupp, där grupp A rankas som något svårare. Beroende på placering i serien året innan placeras laget i antingen A- eller B-gruppen. Efter seriespelet går ett antal lag från varje grupp vidare till slutspel, där de två bästa lagen sedan möts i en final.

Av de sexton lag som deltog förra året var samtliga herrlag. Damlagen i serien lyser med sin frånvaro vilket Anders Rundström beklagar. – Nej, tyvärr deltog inga damlag alls förra året, men det är något vi hoppas kunna ändra på genom att synas mer.

Gemenskap och tävling Det finns många olika uppfattningar om hur det är att spela i ett fotbollslag. Det kan upplevas som en macho miljö med en speciell jargong men fotboll och lagsport i övrigt har även många positiva egenskaper.

– Gemenskapen tror jag är en stor anledning till att folk är med. Vi är ett kompisgäng som har spelat några år och det har blivit tradition. Men för mig personligen är det även tävlingsmomentet som lockar, säger Mikael Sätermo, 23 år, ekonomistuderande vid Örebro universitet och back i futsallaget Lokomotiv universidad.

Förra året var det SCB IK som tog hem finalen mot Schneider electric med 2-1. Om du vill vara med i år bör du vara medveten om att anmälningsavgiften är 2600 kr per lag. Men då tillkommer en summa på 150 kr per spelare vilket innefattar korplicens och försäkring. Här kan du läsa mer om turneringen och anmäla ditt lag.

/ Victor Jonasson Skribent och fotograf

Comments


bottom of page