top of page

Run of Hope med GIH: Stega framåt i kampen mot barncancer

På lördag den 7 oktober anordnas Run of Hope – ett löpevenemang med syfte att samla in pengar till forskningen om barncancer. Evenemanget bygger på att privatpersoner, kompisgäng, företag och föreningar runt om i landet arrangerar egna lopp den 7 oktober 2017. För andra året i rad är kårsektionen GIH med och engagerar Örebroare till att tillsammans bidra till framsteg i forskningen. GIH:s kårstyrelseledamot, Linnea By, ser entusiastiskt på att uppnå årets insamlingsmål. 

Vad är Run of Hope?

Run of Hope är ett utmärkt löpevenemang för dig som vill stödja ett livsviktigt ändamål och samtidigt utöva en hälsosam aktivitet tillsammans med nära och kära. Vem som helst kan kostnadsfritt arrangera ett lopp och bjuda in deltagare. Att delta i ett lopp kostar 50 kronor. Alla pengar som samlas in går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer. Evenemangets huvudsponsor, Vitamin Well, skänker 50 kr för de 2000 första deltagarna.

GIH:s lopp går av stapeln lördagen den 7 oktober klockan 10.00. Loppet springs i Markaspåret bakom universitet med start vid löparbanorna bredvid gymnastik- och idrottshuset på huvudcampus. I år finns möjligheten att välja mellan spår på sex eller två kilometer, och självklart går det även bra att gå rundan. Loppet är till för alla, oavsett vilken kårsektion du tillhör, eller om du över huvud taget studerar. Var med och stega i kampen mot barncancer – du gör avtryck! Hur går man tillväga för att vara med?

Du anmäler dig till loppet här . Information om loppet finner du även i vårt evenemang på Facebook, som du hittar under namnet Run of Hope med GIH Örebro. Startavgiften är 50 kr, som går direkt till Barncancerfonden. Kan du inte delta men vill ändå vara med i kampen mot barncancer kan du gå in på anmälningssidan, trycka på ”jag vill också bidra” och skänka en valfri summa.

Du var med och ordnade Run of Hope även förra året, hur gick det då?

Förra året var första gången vi anordnade Run of Hope och vi hade inga förväntningar alls, men det gick så bra! Det var 133 personer som anmälde sig och vi fick ihop hela 9 150 kr.

Vad förväntar du dig av årets lopp?

I år är vårt mål att komma upp i 10 000 kronor. I dag överlever 80% av alla barn som får barncancer vilket är jättebra, men vi i kårsektionen GIH tycker inte det är tillräckligt. Vi hoppas att fler vill vara med oss i kampen för att utrota barncancer. Vi kan inte själva komma upp i 10 000 men tillsammans gör vi skillnad!


Comentários


bottom of page