top of page

Recept: Sista minuten-julgotterier – Cake Pops

Är du precis som jag och har tröttnat på den traditionella pepparkakan? Här kommer ett superenkelt recept som du kan bjuda på i julhelgen. Dels går dessa att göra fort som attan, dels finns även utrymme för kreativitet för den som har tid!

Du behöver endast två ingredienser samt valfri garnering. Det smidigaste tillvägagångssättet är att doppa bollarna i smält choklad och eventuellt strö över hackade mandlar eller krossad polkagris. Om du inte gillar pepparkakor överhuvudtaget går det alldeles utmärkt att byta ut dem mot vilka kakor som helst, till exempel Oreo cookies!

Cake pops– Christmas edition:

Du behöver:

  1. 1 paket (ca 300 gram) pepparkakor

  2. 200 gram Philadelphia ost

  3. Valfri garnering

Så här gör du:

Använd en mixer eller banka sönder pepparkakorna till smulor. Lägg de sedan i en bunke och blanda ner färskosten. Rör sedan om och forma bollar av smeten. Lägg bollarna på en tallrik och stoppa ned en grillpinne/sugrör så de liknar en klubba. Justera längden på pinnen. Doppa sedan klubborna i förslagsvis smält choklad. Ställ klubborna i en skål eller gör hål på undersidan av en äggkartong och ställ de i.

Tips! Doppa gärna pinnen i smält choklad innan den sätts ned i bollen, låt sedan cake popsen stå i kylen och stelna till en liten stund. På så sätt blir den stadigare.

stegen

Garneringsförslag:

När cake popsen är doppade i choklad, strö över hackade mandlar eller krossad polkagris. För den kreativa själen är möjligheterna oändliga, bara fantasin sätter gränser!

Cake popsen är goda och trevliga att bjuda gästerna på, men de går även att ge bort i julklapp. Glöm bara inte att förvara dem i kylen.

”Nu till julens glada anda, har jag själv skapat en present till dig, som inte är som andra!

Välj bland Rudolf, granen eller tomtens hatt, när du ser dessa kommer du få dig ett rejält skratt.

Jag tror du aldrig kan ana, vad det i detta paket kan vara.”

bildpaket2

God jul kära studenter!

0 visningar

Commentaires


bottom of page