top of page

Recension: Melodifestivalen 2019 – Deltävling 3

Näst sista deltävlingen är här, och Lösnummers skribent Amanda delar ut en sällsynt niopoängare till en låt. Blir artisterna och bidragen bättre för varje vecka som går? Verkar nästan som det, för överlag fick denna deltävling en hyllande recension av vår hårda kritiker.

1. The Lovers of Vadaro – Somebody Wants

En duo där båda ser ut som BWO:s sångare, Martin Rolinski, levererade ett extremt antiklimax i form av en obefintlig refräng. De var engagerade och jättesöta, men låten var väldigt medioker. Jag har en vän som uttrycker sig lite roligt när hon dissar ett nummer. Detta är vad hon sa om Somebody Wants: “Det som skulle göra dem bra är om alla andra är dåliga”. Jag höll med.

Betyg: 4/10

2. Dolly Style – Habibi

Ofrivilligt medger jag att låten var catchy men jag har svårt för deras anime-stil och tycker att framträdandet var töntigt. De 3D-animerade dockorna gjorde numret ännu mer barnsligt, men det beror väl på åldersgrupp antar jag.

Betyg: 5/10

3. Martin Stenmarck – Låt Skiten Brinna

Martin Stenmarck, en av de som har åldrats bäst i sin karriär. Alla minns Las Vegas 2005 (även om han snodde förstaplatsen från Nanne Grönvall) som en riktig skräll. Låt Skiten Brinna tyckte jag var jättebra, FÖRUTOM att jag saknade lite power. Martin hade jättegärna fått ta till med en tonartshöjning i refrängen.

Betyg: 8/10

4. Lina Hedlund – Victorious

Äkta jävla schlagerdrottning som var med när mello var som bäst – alla maxade tonerna! Blev överlycklig av låten som verkligen hade den power som jag saknade hos Martin. Det enda jag tänkte på var att dansen verkade lite osynkad i början, men Lina och hennes låt gjorde mig glad ändå.

Betyg: 8/10

5. Omar Rudberg – Om och om och om igen

Ännu en av mina favoriter som kommer sist? Älskade hans vibe, jag är en sucker för spanska så jag var rätt såld redan innan låten började. Omar är talangfull, han har utstrålningen och danskunskaperna som behövs. Dessutom gillade jag hur han tog förlusten när han sa att han skulle ha releaseparty eftersom hans låt släpps nu.

8/10

6. Rebecka Karlsson – Who I am

Tyvärr beror mina åsikter på vilket humör jag är på när jag lyssnar på en låt och i lördags var jag inte sugen på en ballad, även om det var en powerballad. Hon var duktig, och låten kanske grows on me, men inte den här veckan.

Betyg: 6//10

7. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken

Fina, fina Jon Henrik. Fatta att skicka den här mysiga kulturrika låten efter förra årets mainstreamfiasko. Ett mäktigt framträdande, de satte texten på sista refrängen och höjde tonerna i slutet för mer POWER! Which I love.

Betyg: 9/10

Vi hörs nästa vecka då sista deltävlingen ska granskas!

2 visningar

Comments


bottom of page