top of page

Novembers babes: Manja Bååt och Anders Wahlström

Manja Bååt och Anders Wahlström är våra babeiga masterminds bakom projektet ”Örebrostudenter för Musikhjälpen”. Manja är 24 år, född och uppvuxen i Örebro och pluggar sin femte termin på medier-, kommunikation- och PR-programmet. Anders är 22 år och kommer ursprungligen från Göteborg. Han bor nu i Örebro och studerar sin tredje termin på samhällsplanerarprogrammet.

Louise Hammar, kanslichef för Örebro studentkår, förfrågade både Manja och Anders om att leda studenternas projekt för Musikhjälpen. Ett erbjudande som de både glatt tackade ja till.  Jag tycker så mycket om Musikhjälpen, det är så mysigt. Man får så go’ julkänsla, och det känns som att alla vill vara med, säger Anders om förfrågan.

Deras arbetsuppgifter handlar om att samla studenterna och deras engagemang. Manja och Anders arbetar för att peppa studenter, men även att fungera som ett “bollplank” för ideér och frågor. De beskriver sig själva som en “mellanhand” mellan Örebro studentkår, Örebro universitet, Örebro kommun och Musikhjälpen. Det var redan från början lite oklart vad våra arbetsuppgifter var, vi fick väldigt fria tyglar. Vilket var skönt, men också svårt. Vi har en fot lite överallt. Samordnar studenterna, uppmärksammar deras engagemang och svarar på mycket mail, säger Manja.

De säljer även tygpåsar med texten “Örebrostudenter för Musikhjälpen”, där vinsten oavkortat går till studenternas insamling till Musikhjälpen. Köp en!

Vad tycker ni om årets programledare?

Vad kan man förvänta sig av Örebro?

– Vi litar på Örebro! Det är mycket på gång. Vi vet till exempel något om en kamel som kommer stå uppe vid kyrkan. Vi har väldigt höga förväntningar, och vi vet att det kommer bli grymt!

Ordet är fritt. Vad vill ni säga till Örebrostudenterna inför Musikhjälpen 2016?

– Örebrostudenter! All eyes on us, alla engagemang räknas. Det är bara köra! Det blir bättre nu! Nu har vi chansen att visa att Örebro är en fantastisk studentstad, vår chans att visa att vi kan och att vi är engagerade som fan. Nu sätter vi Örebro på kartan över Sveriges studentstäder!

Om vi säger “babe”, vad tänker ni på för egenskaper då?

– Någon som är väldigt engagerad i någonting, och har en hjärtefråga för något, säger Manja. – Jag håller med Manja. Babe är någon som ger det där lilla extra, säger Anders.

Nämn tre babeiga egenskaper hos varandra!

– Jag skulle beskriva Manja som väldigt spontan. Och så glad! Man kan liksom komma in på kontoret och så sitter hon där och dansar. Manja är en sån babe som ger det lilla extra, säger Anders. – Anders är motiverad men också lite kritisk, fast på ett positivt sätt! Han problematiserar saker och är bra på att se saker ur olika perspektiv, säger Manja.

Nämn en babe på 5 sekunder!

Louise Hammar, skriker Manja. – Manja Bååt, skriker Anders.

Info att lägga på minnet

Lördag 3/12: 11.00-14.00: Kick-on i Konserthuset arrangerat av Örebro Kommun. På plats finns bland annat Örebros största Luciatåg.

Måndag 12/12: 18.00: För-pepp på Stortorget i samarbete med Örebro Kommun och City Örebro. På scenen står lokalartister och Stortorget erbjuder flera aktiviteter.

Fredag 16/12: Natthäng utanför buren på Stortorget!

Följ och gilla “Örebrostudenter för Musikhjälpen” på Facebook. Där kommer mer info om bland annat natthäng och andra härliga aktiviterter. Stay tuned Örebro!

 

Känner du någon som gör eller har gjort något babe:igt som du tycker förtjänar en stund i rampljuset – skicka in din motivering till manadensbabe@losnummer.se!


bottom of page