top of page

Mötesplatsen för studerande föräldrar

Som en del av introduktionen vid Örebro universitet ordnas en lunch för alla studerande föräldrar den 17 september. – Syftet med lunchen är att skapa en mötesplats för studenter som är föräldrar, där de kan träffa andra som också kombinerar pluggandet med familjelivet, säger Frida Siveborn, Introduktionsansvarig för Örebro universitet.

Tidigare introduktioner har Studentkåren ordnat Träffpunkt, där studenter som är föräldrar har kunnat fika tillsammans och dela sina funderingar och erfarenheter. Men deltagandet på Träffpunkt var svagt och därför ordnades en lunch istället under introduktionen våren 2014. – Vi gjorde om konceptet till en lunch och det blev stort intresse. I våras var det 16 stycken som var med. Det delades många erfarenheter och skapas nya bekantskaper, säger Frida.

 Vems idé var det att göra om Träffpunkt till en lunch? – Jag minns faktiskt inte vem som kläckte idéen, om det var jag eller Catrine Andersson tidigare studiesocialt ansvarig vid Örebro studentkår. Vi slog nog våra kloka hjärnor ihop.

Hur många studerande föräldrar finns det på Örebro universitet? – Jag har ingen aning och jag vågar inte gissa.

Kommer det att bli flera luncher eller någon annan aktivitet för studerande föräldrar i framtiden? – Under introduktionen ordnar vi en lunch och det finns en Facebook-grupp som heter Studerande föräldrar vid Örebro studentkår. Utöver lunchen så vet jag tyvärr inte om det genomförs någon mer aktivitet riktad till studenter som är föräldrar. Det kan vara så att någon studentförening gör något, men det är inget jag vågar svara på. Tidigare har det funnits en studentförening för studerande föräldrar och skulle någon tycka att det är kul att ta tag i den så uppmuntras det självklart.

Lunchen kommer att vara i Krakarestaurangen onsdagen den 17 september klockan 12.00. Är du intresserad av att vara med skickar du en anmälan till Frida via mejl eller telefon: frida.siveborn@oru.se eller 070-691 31 57

/ Jenny Eriksson och Emmeli Flodqvist Skribent och fotograf

2 visningar

コメント


bottom of page