top of page

Linköping tog hem vinsten i årets SM i ekonomi

I helgen gick finalen av den årliga tävlingen i ekonomi av stapeln. Syftet med tävlingen är att sprida intresse och motivera till studier inom national- och företagsekonomi. I år tävlade 23 stycken lärosäten och finaltävlingen hölls i Gävle. 

SM i ekonomi är en tävling och konferens som arrangeras varje år i maj månad. För att tävla behöver du studera national- eller företagsekonomi och maximalt läst 210 högskolepoäng. SM i ekonomi är instiftad av Sveriges ekonomföreningars riksorganisation (S.E.R.O.) vars medlemsföreningar är med och turas om att anordna finalhelgen. 2014 anordnade Sesam finalhelgen och detta årets finalhelg hölls i Gävle. Finalhelgen innehåller även en konferens för medlemsföreningarna där fullmäktigemöte, inspirationsföreläsningar och andra utbyten inkluderas.

SmekOrebro

De tävlande för Örebro universitets lag. Linnea Nilsfors, Lovisa Lindblad och Victoria Hansson

Vinnarna i SM i ekonomi 2016 blev Linköpings universitet, följt av Stockholms universitet, Luleås Tekniska universitet och Högskolan i Kristianstad. För Örebro universitets lag slutade det dessvärre med en delad sistaplats.

Foto: Lovisa Lindblad


bottom of page