top of page

Les Gordons – Från Timebeer till Melodifestivalen

Melodifestivalen är full igång, och på lördag är det dags för fjärde och sista deltävlingen där Örebrobandet Les Gordons ställs emot bland annat Loreen, Alice och Wiktoria. Hur taggade är Les Gordons på en skala 1-10? – 10, helt klart. Kanske 11. Vi kände att Melodifestivalen är en chans för oss att visa upp vår grej för Sverige. Och den chansen ville vi ta, säger bandet.

Les Gordons är ett band från Örebro som funnits sedan 2012. – Vi skriver och framför den musik vi vill, men andra kategoriserar oss ofta som ”indie” eller ”indiepop/rock”. Vi satsar på att vara en explosion när vi spelar live och att ingen ska glömma att de har sett en spelning med Les Gordons, säger Albert Björliden som spelar bas.

Les Gordons tog sig till Melodifestivalen genom att få juryns pris i riksfinalen i ”Svensktoppen nästa” 2016. Innan dess var bandet på en USA-turné och släppte ett album 2015 samt spelat på festivaler och klubbar runt om i Sverige.

Albert Björliden, basist, och David Runebjörk, trummis, är studenter på Örebro universitet. Albert studerar till psykolog och David till musiklärare. – Det är lite roddande att få ihop det, speciellt med alla turer till Stockholm där vårt skivbolag ligger och där vi sätter ihop vårt nummer till Melodifestivalen. Men det går, med lite vilja. Och vilja har vi ju.

På lördag ställer Les Gordons upp med låten ”Bound to fall”. – Låten handlar bland annat om hela den här grejen. Ett gäng som vi i Melodifestivalen, liksom. Den har puls, är dansant och det kommer att bli en ordentlig show, säger Albert. – Rösta på vårt bidrag för att du gillar den bäst, förhoppningsvis. Och för att vi erbjuder något helt nytt i det här sammanhanget, säger David.

Foto: Les Gordons

4 visningar

Comentários


bottom of page