top of page

Korplaget med no fear

”Jag har tänkt på en sak, vore det inte kul att…?” Många känner nog igen sig i att ha tänkt eller sagt samma sak någon gång. Den där idén som har snurrar runt i huvudet ett tag men inte blivit något mer än så. Idén om att styra upp något, skapa ett sammanhang, förverkliga tanken som legat och grott. För många slutar det nog just där också. Med en idé. För Sandra Nesset, Sandra Blomqvist och Lina Ohlsson slutade idén med ett nystartat korplag för tjejer med träningar, matcher, sponsrade tröjor och ett stort intresse utifrån.

Idén om att starta laget NoFear FC började med en längtan efter en social aktivitet och gemenskap att samlas kring, att spela fotboll för att det är roligt utan prestige och krav. En oktoberkväll i höstas bestämde sig Sandra, Sandra och Lina för att ta tag i saken och höra om det fanns fler studenter som kände samma sak. Ett Facebookinlägg senare var de övertygade. – Min telefon svämmade över av meddelanden den kvällen. Jag tror det var nästan 60 tjejer som hörde av sig och var sugna att vara med, säger Sandra Nesset. Sandra Nesset, som är en av initiativtagarna till laget, berättar att de fick otroligt bra respons redan från första början vilket har drivit dem att fortsätta arbeta och lägga ner tid på laget. – På första upptaktsmötet kom jag ihåg jag att tänkte ”Oj vad mycket folk, hur ska vi få plats med alla?”.

Mansdominerad sport – även i korpen. Även om intresset från spelare fanns där var det inte helt oproblematiskt att anmäla ett tjejlag till korpserien. Efter att laget skickat in anmälan fick Sandra Nesset ett samtal från Korpen Örebro. – Ansvarig från Korpens kansli ringde och berättade att det bara var killar med i serien och undrade om vi verkligen skulle vara med. Ungefär som att säga att vi inte borde spela korpen för att det är för tufft. Efter att anmälan tillslut gått igenom började även första matchen lite tråkigt för NoFear. – Första matchen började med att motståndarna skrattade åt oss på uppvärmningen. Fem minuter in matchen hade vi gjort två mål, då skrattade de inte så mycket längre. Stödet från läktaren har det dock inte varit något fel på. Lina Ohlsson berättar att deras eminenta hejarklack ofta är på plats när det är match. – Vi brukar ha världens hejarklack! Det är trumma, tuta och banderoll!

Sponsorer hjälpte laget Idag kör NoFear öppna träningar varje vecka för alla som vill vara med. Just nu har laget totalt 40 spelare som är med i träningsgruppen varav 25 av dem har matchlicens. Men det räcker inte bara med spelare för att driva ett fotbollslag. Matchtröjor, västar, bollar och en anmälningsavgift behövs också för att allt ska fungera. – Eftersom det var så många som ville vara med ville vi göra det helt kostnadsfritt för alla spelare. Därför la vi mycket tid på att jaga sponsorer som kunde hjälpa oss med allt material och anmälningsavgiften, berättar Sandra Blomqvist. Det slutade med att laget fick allt material sponsrat, nästan. – Vi har köpt målvaktshandskar själva, det blev 5 kronor var. Det är det enda, berättar Sandra och skrattar.

Träningar varje vecka Att det är bra stämning i och runt laget råder det inga tvivel om. Lina Ohlsson menar att de jobbar mycket på att alla ska känna sig trygga och inkluderande. – Jag har inte ens spelat fotboll förut men är ändå med och driver laget. Alla tjejer som vill vara med ska få komma och nu till våren vill vi såklart också få med oss de nya studenterna som precis börjat plugga, säger Lina. När inomhussäsongen nu går mot sitt slut satsar laget på vara med i utomhusspelet som drar igång till våren. Sandra Nesset berättar om framtidsplanerna: – Just nu jobbar vi på att få till lite bättre tider så att ännu fler kan vara med. Tanken är att vi ska vara med i korpserien utomhus nu till våren och hoppas att så många som möjligt vill hänga med på vår resa, både på och utanför plan.

0 visningar

Comments


bottom of page