top of page

Jultoppen – en lista för julstämning

Det är äntligen början av december och årets bästa tid närmar sig med stormsteg. Jag har personligen varit redo för detta sedan vi vinkade farväl till sommaren i augusti, och kan nu knappt dölja min glädje över att julen väntar runt hörnet. Är du en lika stor julfantast som mig så kommer du att älska Lösnummers julspecial.

Den består av fem artiklar, du läser den första av dem i denna stund, och där kommer du kunna hitta allt från julklappstips till en krönika om hur du bryter gamla traditioner och gör julafton till din favoritdag. Jag hoppas att du har införskaffat den obligatoriska fula jultröjan och har raggsockorna på, för nu är julen äntligen här!

Jag tänkte starta denna special med en lista kallad “Jultoppen”, där bland annat mina favoriter när det kommer till jullåtar samt julkalendrar finns för att inspirera och tipsa er fantastiska läsare. Det är nu dags att vältra oss i gamla och nya julfavoriter för att finna den rätta julkänslan.

Jultoppen Jullåtar: Last Christmas – Wham! It’s Beginning To Look Alot Like Christmas – Michael Bublé Let It Snow! – Frank Sinatra Kommentar: Om du inte kan texten till Whams klassiker “Last Christmas”, så bör du lägga undan skolböckerna nu på direkten och börja öva! Detta skulle du ha gjort helst redan igår.

Julfilmer: Polarexpressen (2004) Nu är det jul igen 2 (2002) Ensam hemma (1990) Kommentar: Jag tycker faktiskt att det är svårt att hitta sevärda och mysiga julfilmer, om man bortser från “Polarexpressen” som är en given favorit. Så, ni får jättegärna komma med tips!

Julkalendrar: Dieselråttor och sjömansmöss (2002) En riktig jul (2007) Lasse-Majas detektivbyrå (2006) Kommentar: “Dieselråttor och sjömansmöss” kommer ALLTID att vara den bästa julkalendern genom tiderna, am I right!? Ett måste är att se om den varje år, parallellt med den aktuella julkalendern.

Julmat: Julskinka Kokt potatis Köttbullar Kommentar: Trots min julentusiasm är jag otroligt tråkig när det kommer till julbord och dess mat, vilket ni kanske redan har insett utifrån listan här ovan. Har ni något speciellt och extraordinärt på ert julbord?

Julbak: Pepparkakor Chokladtryfflar Lussekatter Kommentar: Anledningen till att pepparkakor är etta på listan beror egentligen inte på att jag älskar dem, utan för att pepparkaksdegen är smaskig värre. Det blir tyvärr oftast inte så många faktiska kakor när jag bakar, för en del av degen brukar alltid försvinna spårlöst…

Jag hoppas innerligt att ni kära studenter åtminstone kan känna en gnutta julkänsla nu, samt är redo för årets härligaste och mysigaste tid. Om ni har egna julfavoriter, var inte blyga utan dela gärna med er av dem till oss på Lösnummer! Vi hörs snart igen med en julklappsguide för studenter i nöd, den vill ni absolut inte missa.

1 visning

Comentarios


bottom of page