top of page

Julklappshjälpen för studenter i nöd

Det här med att inhandla julklappar, det kan vara riktigt svårt. Eller iallafall till vissa personer, då de säger att de inte önskar sig något. Suck. Sedan blir ju situationen inte lättare av att man själv är en halvfattig student som lever på existensminimum med snabbnudlar till middag varje kväll. Därför har jag här nedanför samlat ihop de bästa tipsen för hur man kan planera sina julklappsinköp, och sedan även vad studenter i penganöd kan tänkas kunna ge bort den tjugofjärde december. Varsågod, lösningen till dina december-problem kommer… NU.

Enkelt sätt att hitta och köpa rätt julklappar

  1. Det första som bör göras är en lista, samt budget, över vilka som det ska köpas julklappar till och även hur mycket det på ett ungefär får kosta.

  2. När detta är gjort ska ännu en lista göras, denna gång en för varje person. Här krävs lite tankeverksamhet av dig som julklappsköpare, då det är meningen att du ska brainstorma och få ned så många möjliga förslag på presenter som du kan. Utgå från personen i frågas intressen och eventuellt tidigare nämnda önskningar.

  3. Sista steget är själva jakten, att faktiskt hitta något av det du har på listan. För att tänka så ekonomiskt som möjligt är det bästa att kolla efter erbjudanden och rabatter. Till exempel på Mecenat och Studentkortet, samt om du kanske äger en Restaurangchansen, där mängder av kuponger finns. Att beställa på nätet brukar i slutändan också bli billigare, och att då köpa flera presenter samtidigt från samma sida för att minska fraktkostnaderna. Överlag, att köpa en del julklappar från samma butik kan ge mängdrabatt.

Julklappsförslag för någon med studentbudget

  1. Älskar du att hålla på i köket? Baka då lite småkakor eller godis, för att sedan slå in fint i cellofan och snöre. Uppskattas garanterat!

  2. Är du skicklig med garn och nål? Virka eller sticka något! Kan vara så enkelt som en mössa eller halsduk, men om du är lite av en expert kan du ju alltid avancera till vantar eller amigurumis.

  3. Känner du dig äventyrlig? Ja, men varför inte bjuda personen på en upplevelse. Det behöver inte vara något spektakulärt utan en hajk i skogen där du fixar matsäcken och skjutsen dit räcker gott och väl.

  4. Ska du köpa present till någon som säger sig “ha allt”? Då passar det utmärkt med att ge bort en gåva från personen till någon som inte har allt. Exempel är att plantera “Vi-träd” för bättre klimat eller ge bort en get och förändra livet för en familj.

Det du som har läst dessa tips ska ha med dig är att julen inte handlar om hur mycket pengar du lägger på en present, utan hur mycket tid. Julklapparna ska symbolisera eftertanke och att mottagaren av presenten är betydelsefull för dig som ger. Det behöver därför inte vara särskilt avancerat, låt idéerna till julklapparna komma från hjärtat så kommer de att göra succé och bli älskade av alla.

5 visningar
bottom of page