top of page

INTERVJU: Lösnummer träffar pedagogiska prisets andra vinnare, Tommy Borglund

Torsdagen den 14’e december överraskades den andra vinnaren av pedagogiska priset, Tommy Borglund. Lösnummer fick, vid även denna prisutdelning, chansen att ställa några frågor till Tommy efter han mottagit priset.Hur känns det att ha vunnit pedagogiska priset? 


Ja, men det är jätteroligt. Det är fantastiskt kul, och särskilt hedrande, när det är studenterna själva som ligger bakom priset. Det blir som en form av bekräftelse på att vår undervisning fungerar bra och jag tror även att ämnet hållbarhet är av stort intresse för många studenter. Det är jätteroligt! 


Vad tror du är anledningen till att så många valt att nominera dig? 


Det vet jag inte riktigt, men jag tror att undervisningsformen som vi haft, där vi har haft många gäster, mycket dialog, mycket diskussioner, mycket case. Vi varvar föreläsningar med övningar, där studenterna själva är väldigt aktiva och får vara med och presentera och diskutera. Det är en väldigt attraktiv och rolig undervisning, vilket gör att man som lärare också blir en del av framgången under kursen. Jag tror att det har varit nyckeln till att lyckas forma en bra undervisning. 


Vad tar du med dig av att ha vunnit pedagogiska priset? 


Jag tar med mig det att det är fantastiskt roligt, men att det också är samskapandet i undervisningssituationen som är viktig. Jag tänker att man samskapar själva pedagogiken tillsammans med studenterna, med gästerna och med lärarna. Att det är helheten som blir den pedagogiska insatsen. Sen vill jag verkligen dela detta pris med alla lärare på hållbarhetsmastern och med alla som varit med och tagit fram mastern. Inte minst då med alla företag och gästföreläsare som varit med, då det har blivit en fin mosaik för hela utbildningen som jag tror studenterna har uppskattat. 


Finns det något annat du vill hälsa studenterna som har nominerat dig? 


Tack så mycket, keep up the good work! Ta chansen att hela tiden vara aktiv i undervisningen. Ta ordet, fråga och svara när det kommer diskussionsfrågor. Ta chansen att ge er bild, förbered presentationer väl inför företag och andra intressenter och starta era relationsbygganden redan på universitetet. Det vill säga med gäster som kommer till universitetet. Karriären börjar redan på universitetet.


Reporter: Fanny Huss

Fotograf: Fanny Huss


留言


bottom of page