top of page

Hitta rätt bland Örebros second hand-butiker

Att handla second hand är ett alldeles förträffligt sätt att konsumera på, bra både för miljön och plånboken. Däremot kan det vara lite klurigt att hitta rätt bland vantar och kastruller. Och vi har väl alla varit med om att ena besöket hitta mer kläder än vi orkar bära för att nästa besök gå därifrån med en skjorta vi vet att vi inte kommer använda men vi köpte den ändå för att ja, vi var där och den var billig. Därför följer nedan en liten guide över några av Örebros second hand-butiker, där Lösnummer kände av stämning, kollade in utbud och priser.

Myrorna

IMG_8600

Bäst öppettider, men dyrast Öppettider: Vardagar: 10-18 Lördagar: 10-16 Söndagar: 12-16

Myrorna ligger centralt mitt emot resecentrum på Fredsgatan 3 och har öppet varje dag. Butiken är stor vilket kräver att du har gott om tid och tålamod när du besöker den då det finns väldigt mycket olika saker som tar tid att gå igenom. Något som däremot underlättar är att det finns tydliga avdelningar med butikens grejer. Störst utbud finns det av porslin, glasgrejer och kläder. Butiken känns relativt genomtänkt och har till och från sina hippa inslag med kreativa stilleben. Ett plus är också att det finns bra erbjudanden som exempelvis ”3 för 2”.

Prisexempel: Kopp: ca 6kr Skor: ca 100kr Skjorta: ca 70 kr Pocket: ca 20 kr

Bra och Begagnat

IMG_8640

Billigast och mest genuint Öppettider: Onsdagar: 14-18 Torsdagar: 11-16 Lördagar: 10-14

Butiken ligger på Gamla gatan 6, nära Järntorget och har öppet tre dagar i veckan vilket är en nackdel då det gäller att pricka in öppettiderna, vilket vi inte gjorde första gången. Utifrån ser butiken inte särskilt stor ut men ”don’t judge a book..”. Bra och begagnat har två våningar och till och med ett litet café med studentvänligt fikabröd. Det finns mycket personal på plats som gärna hjälper till med att leta fram ett plagg eller svarar på frågor. När vi besökte butiken fanns ett erbjudande på 20 procent rabatt till alla studenter vilket självklart uppskattades! Utbudet upplevdes som noga utvalt och vi fastande lite extra vid porslinet som var arrangerat efter färg, form och storlek. Väldigt bra tyckte vi då det var enkelt att få en överblick över vad som fanns och då det var enkelt att jämföra porslinet med varandra. Överlag var det en genuin och vänlig stämning i butiken vilket gjorde att vi dröjde oss kvar lite extra.

Prisexempel: Kopp: ca 15 kr Skor: ca 10 kr Skjorta: ca 60 kr Pocket: ca 10 kr

Röda korset

IMG_8635

Central butik, men något omodern Öppettider: Tisdag-fredag: 10-18 Lördagar: 11-15

Röda korset har två butiker som ligger mittemot varandra på Nygatan 36, ett mycket centralt läge. Butikerna är inte så stora, men välbesökta. Dessa butiker har likt Myrorna väldigt tydliga uppdelningar av sitt utbud vilket gör att det blir enkelt att finna det som söks. Här finns också bra erbjudanden så som ”tag 3 betala för 2”, eller ”50 % på all textil”, vilket kan öka chanserna till väldigt bra fynd. Överlag känns butiken dock något omodern och vi upplever att det finns mest barnkläder och tantkläder men smaken är såklart som baken.

Prisexempel: Kopp: ca 5 kr Skor: ca 60 kr Skjorta: ca 40 kr Pocket: ca 10 kr

Erikshjälpen

IMG_8650

Långt bort, men ändå värt besöket Öppettider: Onsdagar: 12-18 Lördagar: 10-14

Denna butik passar dig som har tillgång till bil eller tycker väldigt mycket om att cykla då den ligger utanför centrum på Åbyvägen 1. Öppettiderna är begränsade och eftersom butiken ligger en bit bort är det bra att ha koll på dessa för att undvika att bli besviken. Erikshjälpens lokal är stor och luftig vilket är en skön kontrast från de andra butikerna som vi i jämförelse med denna tycker känns trånga. Här finns precis som hos Bra och Begagnat ett välbesökt café med fikabröd för rimliga priser. Något väldigt bra är att butikens hyllor inte är överfyllda med föremål vilket vi upplevt att de varit i de andra butikerna. Eftersom hyllorna blir luftiga är det enkelt att få en överblick och vi ger varje liten pryl uppmärksamhet istället för att överblicka hylla för hylla. Jämfört med de andra butikerna så finns här störst utbud av möbler, så är det möbler du är ute efter, hyr ett släp och åk hit. Vi tror också att det i denna butik är störst chans till att hitta riktigt fina och originella fynd fast då gäller det att vara här precis när det öppnar!

Prisexempel: Kopp: ca 8 kr Skor: ca 60 kr Skjorta: ca 50 kr Pocket: ca 10 kr

Hoppas att denna lilla guide kommer underlätta för er och att ni blivit sugna på att shoppa på ett sätt som gynnar både din plånbok och miljön!


Comments


bottom of page