top of page

Hemma hos – Jonathan Johansson

I veckans hemma-hos-reportage möter vi retorikstudenten Jonathan Johansson som bor på Nygatan, ett stenkast bort från Konserthuset. Han har under två års tid inrett sin lägenhet med handplockade loppisfynd och därför bestämde vi oss för att svänga förbi för att få lite loppisinspo!


dsc_0149-kopia

Vad inspirerar dig? – De små detaljerna är viktiga. Jag försöker att inte utgå från inredningskataloger utan jag plockar på mig det som jag tycker är snyggt! Jag vill ha mycket historia i hemmet så det ska vara lite slitet och vintage. I ett hem ska det se ut som att någon faktiskt bor där, inte som i en inredningskatalog.

Beskriv din lägenhet med tre ord! – Jordnära, historia och personlig! Varje detalj har en historia. Det har tagit två år att få till min lägenhet som den är!


dsc_0137-kopia

Har du tips på någon bra second-hand-butik? – Röda korset är den bästa! Sen gäller det att vara aktiv! Planera in en loppisrunda och bara åk runt till en massa olika second-hand-ställen.

Ditt bästa köp? – Kistan! Hittade den på ett ställe som heter Nostalgibyn när jag var på en loppisrunda och fick köpa den för 600 spänn.  Kistan är 100 år gammal och kommer från Lindesberg.


dsc_0124-kopia

Ditt sämsta köp?  – En liten figur! Jag blev genuint glad när jag såg den så köpte den för 10 spänn. Flickvännen hatar den så plockar fram den om jag vill irritera henne.

Har du några tips på hur man ska tänka för att få till en mer personlig inredning?  – Man måste ha tålamod, inte vara för ivrig för att få allt klart i lägenheten. Låt det ta den tid det tar, gå efter vad du själv känner och bygg upp det med tiden!


dsc_0167-kopia

Har du, eller känner du någon, som har en studentlägenhet med det lilla extra? Maila till kommunikationsstrateg@losnummer.se!

2 visningar

Commenti


bottom of page