top of page

Hej alumn Erik Lind!

I en ny serie ska Lösnummer träffa alumner från Örebro universitet för att ta reda på vad som hänt sedan de tog examen och hur de minns sin studenttid.

Erik Lind studerade på juristprogrammet på Örebro universitet mellan 2010 och 2015 och arbetar numera som legal counsel på klockföretaget Daniel Wellington.

VARFÖR VALDE DU ATT LÄSA JURISTPROGRAMMET?

– När jag var i nioårsåldern låg jag i mina föräldrars säng och läste Expressen och såg en artikel om de bäst välbetalda jobben i Sverige. Jurist var rankat i toppen – resten är historia. Skämt åsido, jag är en samhällskille rakt igenom, gillar affärslivet och att arbeta med människor – därför valde jag att läsa juristprogrammet.

BESKRIV DIN STUDIETID I ÖREBRO

– Min studietid var fantastisk. Örebro kunde verkligen leverera ett bra studentliv, bra undervisning och framförallt lärde jag känna många härliga människor.

HUR TOG DU DIG FRÅN EXAMEN TILL DIT DU ÄR IDAG KARRIÄRSMÄSSIGT?

– Jag tog examen i januari 2015 och började då arbeta som trainee på advokatfirman Lindahl i Stockholm. Min ursprungliga plan var att göra min tingsmeritering efter trainee-tjänstens utgång men så såg jag att klockföretaget Daniel Wellington sökte en junior jurist och för mig som gillar klockor, accessoarer och juridik kändes det som en självklarhet att söka tjänsten. Daniel Wellington – ett företag med otrolig tillväxt inom en intressant bransch, med många unga anställda – drömjobbet tänkte jag. Jag fick jobbet och trivs verkligen superbra!


PÅ VILKET SÄTT HAR DU ANVÄNDNING AV DIN UTBILDNING I DITT ARBETE IDAG?

– På juristprogrammet fick vi läsa och skriva mycket vilket jag har stor nytta av idag, eftersom jag läser och skriver väldigt mycket på jobbet. På juristpro- grammet på Örebro Universitet hade vi även många muntliga inslag som t.ex. seminarier, rättegångsspel och redovisningar, vilket har gjort mig mer bekväm att tala inför människor.

VAD FRÅN DIN UTBILDNING KÄNNER DU ATT DU INTE HAR ANVÄNDNING FÖR IDAG?

– Vissa rättsområden som vi gick igenom på juristprogrammet har jag inte någon direkt användning av idag, exempelvis folkrätt. När man jobbar som bolagsjurist får man dock arbeta väldigt brett, varför det är positivt att vi berört många olika rättsområden under utbildningen.

HAR DU NÅGOT TIPS TILL NUVARANDE STUDENTER?

– Även om betygen är viktiga inom vår bransch så är mitt tips att man ska göra mer än att bara plugga – engagera er i olika föreningar såsom Juridiska Föreningen och Elsa eller jobba extra på någon rolig arbetsplats. Många av er kommer att jobba som konsulter i framtiden och en konsult är inget utan klienter – försök därför att bredda ditt nätverk redan under studietiden. I övrigt är det bara att ha så roligt som möjligt och njuta av den frihet som universitetsstudierna innebär.

Foto: Privat

Comentários


bottom of page