top of page

Hej alumn Ellinor Holmberg!

Ellinor Holmberg studerade socionomprogrammet på Örebro universitet mellan 2012 och 2016 och arbetar idag som biståndsbedömare på äldreenheten på Älvsjös stadsdelsförvaltning.

Varför valde du att studera till socionom?

– Jag hade väl kanske inte ögonen på myndighetsutövning när jag började socionomprogrammet… Jag började plugga till socionom för att jag vill göra mitt i världen för att människor ska ha det bra. Jag vill dedikera mina dagar till att skapa bra förutsättningar och motivera människor.

Beskriv din studietid i Örebro

– Är det ens lagligt att ha så roligt som jag hade det under min studietid? Min absolut bästa tid i livet. Shit, vad roligt jag hade det. Jag blev först rättspsyk i min kårsektion Sobra för att sedan bli general. Kan varmt rekommendera att engagera sig i introduktionen eller i sin kårsektion, det var löjligt roligt. Många sena nätter på Max, tidiga mornar, bakisföreläsningar och Redbulls. Vill helst leva så föralltid.

Hur tog du dig från examen till dit du är idag karriärmässigt?

– Jag sommarjobbade på det jobbet jag har idag och det var en så sjukt bra arbetsplats med fantastiska kollegor att så fort jag såg en jobbannons där så ringde jag. Chefen anställde mig direkt över telefon. Kände mig så jävla bra!

Vad är dina arbetsuppgifter som biståndsbedömare?

– Jag utreder, bedömer och beslutar om äldres hemtjänstbehov eller behov av särskilt boende. Det innebär många hembesök hos äldre och vårdplaneringar på sjukhus. Det låter sjukt spännande, jag vet. Men det är typ världens gosigaste jobb även om det ibland är tufft att hantera personer som genomgår livskriser, samt deras anhöriga. Jag får mycket kaffe och kakor hos mina kunder.

På vilket sätt har du idag användning av det du lärde dig på din utbildning?

– Jag trodde helt ärligt aldrig att jag skulle ha användning av informationen på utbildningen men det visar sig faktiskt att de där lektorerna inte är helt ute och cyklar. Använder mycket samtalsmetodik i mina möten med anhöriga och kunder, samt att jag förstår vad som påverkar en individ i livet. Det är rätt viktigt när en jobbar med människor.

Finns det något i din utbildning som du inte har användning för?

– Jag kan tyvärr inte direkt påstå att jag har använt mig supermycket av vetenskapsteori. Dock etablerade ju vetenskapsteorin källkritiken i hjärndatabasen vilket inte är fy skam.

Har du något tips till nuvarande studenter?– Njut av tiden! Var ledig en tisdag, åk till stan, ät en glass och bara var. Gör bankärenden på vardagar. Njut av er frihet och flexibilitet. Var som en blodigel på era vänner, ät tacobuffen i Krakarestaurangen så ofta du bara kan och bada i fontänen. Framförallt – engagera dig i din kårsektion. Det är det absolut bästa jag någonsin har gjort och det har skänkt mig mer glädje och mer vänner än jag någonsin kunde tro.

Foto: Privat

 

Är du alumn och är intresserad av att vara med i vår artikelserie Hej alumn? Skicka dina svar på frågorna ovan samt en högupplöst bild till chefredaktor@losnummer.se!


Comments


bottom of page