top of page

Företagsledare inspirerade studenter till lyckade karriärer

Att ha mod är en av nycklarna för att lyckas i din karriär är det i en kombination med en passion för det du vill göra så kommer framgången som ett brev på posten. Detta menar fem företagsledare som besökte Örebro universitet under en eftermiddag den 22 januari.

– Tänk på det ni vill göra, håll kvar vid er dröm och bli inspirerade, säger Jens Schollin som inleder eftermiddagen i Musikhögskolans konsertsal.

Temat för inspirations- och karriärsdagen är ”Lära med näringslivet”. Dagen är arrangerad av innovationskontoret vid Örebro universitet i samarbete med Bergshanteringens vänner och Örebro 750 år.

Till karriärdagen var fem stycken företagsledare inbjudna som alla representerade företag verksamma inom stål och gruvindustrin. En efter en berättade de om sina karriärresor och delade med sig av tips och tricks om sin utveckling. Först ut var Jon Fangel, klubbmästare Bergshanteringens vänner, som gav sin bild kring hur en karriär skapas. – Karriär är vad man gör det till!

Karriärresorna blandades med frågor från publiken som bestod av en blandning av universitetsstudenter, gymnasiestudenter och intresserad allmänhet.

På plats i Musikhögskolans konsertsal finns Petra Einarsson, VD på Sandvik. Petra utsågs 2013 till Sveriges mäktigaste kvinna och har en lång karriär på Sandvik bakom sig där hon getts möjlighet att utvecklas inom företaget. Hon lyfter fram betydelsen av karriärplanering för en lyckad karriär. – Planera inte i förväg, det blir inte som man tänkt sig. Lita på att det löser sig, säger Petra.

Bland alla fem företagsledare på plats finns en gemensam bild kring vad som krävs för att skapa en lyckad karriär. Dessa bilder grundar sig i tankar att det gäller att vara modiga och att gilla det du gör för att kunna lyckas. – Ni måste ha mod, det är mod som har fört mig vidare, säger Sari Sjölander från Atlas Copco.

/ Sanne Larsen Skribent

Comments


bottom of page