top of page

EFTER HÄVDA RESTRIKTIONER- SÅ TYCKER STUDENTERNA OM ÖREBROS UTELIV

Det har gått drygt tre veckor sedan de flesta restriktioner har släppts i Sverige och utelivet i Örebro har återvänt till sin ordinarie form. Än en gång myllrar barer och klubbar av festsugna studenter, och icke-studenter, som än en gång tillåts att dansa och röra sig fritt i lokalen. Lösnummer har begett sig ut på campus för att fråga studenter hur de ser på att festa efter att restriktionerna släppts. Är det en helt ny värld som har öppnats eller längtas det kanske redan tillbaka till halvfulla lokaler?

Utanför långhuset möter vi Eliza Happanen och Sarah Flores som än inte hunnit ta sig ut i Örebros nattliv efter de lättade restriktionerna. De reflekterar över festandet som präglats av pandemi.

-Det har inte varit lika kul. Man har inte kunnat dansa utan man har varit tvungen att sitta vid ett bord med gruppen man gick dit med, säger Sarah.

-Det har varit väldigt begränsat. Om man kände någon fick man vinka till dem från andra sidan rummet istället för att gå fram och säga hej, fyller Eliza i.

Vännerna ser fram emot att få ge sig ut på dansgolvet igen, i mån om tid och pengar. Sarah ser framför sig en återgång till det normala festandet.

-Jag tror att det kommer bli som vanligt igen. Eller att det iallafall kommer vara öppet som vanligt, och att folk kommer röra sig mer och prata mer med varandra.

Eliza, däremot, föreställer sig något helt nytt.

-Jag tror att det kanske också blir ännu mer. Nu har folk inte gjort det på länge och jag tror att många kanske kommer överdriva lite, och prata mer med varandra, nu när vi faktiskt får göra det.

Det första Eliza vill göra när hon kommer in på klubben igen är att “känna viben”.

-Om man är berusad nog kanske man dansar, annars kanske börja med en drink.

Några som redan har känt viben av det nya utelivet är Edie Abradmanovic och Andres Moberg, som redan den 29:e befann sig på Strömpis.

-Det var mycket mer folk, det var mer svettigt, berättar Edie som tillsammans med sin kompis festat även när restriktionerna var striktare.

Andres reflekterar: Det är en väldigt stor kontrast när det är första gången på väldigt länge det är så mycket folk. Bilden blev att “det här är mycket mer och galnare än det någonsin var innan alla restriktioner”. 

Bild, vänster till höger: Edie och Andres.

Eliza och Sarah längtar till att få återvända till fulla dansgolv, men Edie föredrog att festa när det inte var lika mycket människor.

-Det var roligare när det inte var så många känner jag själv.

Han avslutar, – Det finns alltid ett optimalt antal människor som dansar på dansgolvet, så att man inte blir helt intryckt av alla andra. 


3 visningar

Comments


bottom of page