top of page

Den nya digitala Campusmässan

Vi på Lösnummer har via mejl haft kontakt med projektledaren för Campusmässan 2021, Isac Danielsson. Med tanke på pandemin har många årliga evenemang på universitetet så som Campusmässan behövt tänka om i hur de ska kunna genomföra en tillställning under Folkhälsomyndighetens regler och råd. Detta har lett till att Campusmässan 2021 kommer ske digitalt. Kanske kan ett digitalt evenemang öppna upp för nya enklare möjligheter för studenter att träffa arbetsgivare? 

Men hur kommer egentligen den virtuella campusmässan gå till? Vad kan studenterna förvänta sig i år? Isac Danielsson anger att det är en väldigt speciell campusmässa studenterna kan förvänta sig i år. ”Det innebär en del nytt att köra virtuellt, men det är ett spännande koncept som jag personligen tror väldigt mycket på”. Något han nämner är en stor fördel med ett digitalt evenemang är att det kommer bli enklare att matcha studenter med rätt utställare så de kan skapa nya kontakter.

Han går in närmare på hur evenemanget går till mer praktiskt. ”När du kommer in på mässan får du en överblick över vilka utställare som är med – som ett slags mässgolv. Därifrån kan du klicka dig vidare in på varje utställares monter och se vad de säger om sig själva. Du kan snabbt se om de erbjuder tillsvidareanställning, exjobb, praktik eller annat. I montern kan du både chatta och ha videosamtal med utställarna.” Att boka kontaktsamtal är något Isac nämner studenter kan göra redan nu i förväg.

När det kommer till att försöka bibehålla enkelheten för studenter att träffa arbetsgivare anger Isac att det på många sätt blivit enklare nu när mässan sker digitalt. ”Du kan sitta i lugn och ro hemma vid köksbordet och nätverka med över 40 olika utställare, istället för att trängas på mässan. Allt du behöver är en laptop och internetuppkoppling!”

Under den fysiska campusmässan brukar det vara föreläsningar inbokat under dagen som studenter kan delta på. Detta anger Isac är något som studenter har att se fram emot i år också. ”Vi kommer ha föreläsningar under nästan hela dagen. Vår enda tanke har varit att försöka skapa så stor bredd som möjligt. Därför kommer vi bl.a. ha en lunchföreläsning fokuserad på entreprenörskap, eftersom det är ett viktigt ämne som många studenter är nyfikna på.”

Isac Danielsson anger slutligen att de på grund av att mässan inte skett fysiskt i år inte kunnat inkluderat de 90 frivilliga studenterna som brukar delta som de så kallade mässänglarna. Istället har en projektgrupp på sex timanställda studenter på Örebro universitet jobbat hårt för att skapa årets mässa. Det svåraste enligt Isac själv har varit att kommunicera till både arbetsgivare och studenter att mässan är något att satsa på. Men Isac anser att det är bra att våga testa nya koncept och han tror att det virtuella är här för att stanna. ”Att nätverka är en stor del av hur man skapar förutsättningar för sin karriär, och där fyller Campusmässan en viktig funktion. I slutändan handlar det ju faktiskt om studenternas framtid.”

Läs mer och anmäl dig här till Campusmässan 2021: www.campusmassan.se/student Mässan äger rum den 10 februari.

Fotograf: Anna Lorentzon/Örebro universitet


2 visningar

Comentarios


bottom of page