top of page

DEBATT: HAR MAN RÅD ATT VARA PÅ CAMPUS?

Följande text är en debattartikel och åsikterna är skribenternas, inte Lösnummers. Lösnummer är religiöst, fackligt och partipolitiskt obundna och ska bland annat verka som ett forum för debatt kring Örebro universitet och Örebro studentkår.


Campus är en plats där studenter vistas dagligen för att förbereda sig inför tentor, gå på föreläsningar och seminarier. Är det inte då lite ironiskt att halva campus också är fullt av caféer som säljer en vanlig macka för ett pris dyrare än på Pressbyrån?


Under mina år på Örebro universitet har jag varit på de flesta caféer och restauranger runt om på campus och lagt märke till att priserna är orimligt höga, i kontrast till vilka som konsumerar maten, drickan eller fikat.


Det är klart att det inte råder någon tvång att studenter måste köpa en macka innan eller efter alla föreläsningar. Däremot ligger det viss problematik i att ett 4-pack muffins kostar runt 23 kronor på ICAs online shop, medan en lite större muffin kostar 37 kronor på campus där det kryllar av, så kallade, “fattiga studenter”.


Det är inte ovanligt att studenter, av misstag, glömt matlådan hemma eller blir spontant sugna på en eftermiddagsfika mellan plugg och föreläsningar. Att då knalla fram till närmaste café, för en enkel bulle med en to-go kaffe, och sen inse att totalpriset skulle landa på 50 kronor kan enligt många kännas himla onödigt.


Det kanske finns anledningar till dessa skyhöga prissättningar, men om Pressbyrån är det billigaste Örebros campus har att erbjuda kan man tycka att något borde förändras.


Skribent: Fanny Huss

Foto: Unsplash, Jessica Guzik


120 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Replik från universitetsledningen

Det här är en replik på Liberala studenters debattartikel Ojämnt fördelade lärarledda timmar. Åsikterna är skribentens, inte Lösnummers. Lösnummer är religiöst, fackligt och partipolitiskt obundna och

Comments


bottom of page