top of page

Cykellösa studenter – se hit!

Är du en fattig student i behov av en billig rullningsenhet nu till våren? Som en skänk från ovan bara några dagar efter att min cykel hade blivit stulen fick jag syn på en liten annons på busskuren vid Universitetsplatsen.

Många har säkert sett den, men kanske inte ägnat den mer uppmärksamhet eftersom den skulle kunna uppfattas som något obskyr med rubriken ”Billiga cyklar till salu” följt av nio utropstecken, och undertecknat Arbetsverksamheten, Nya rehab inom socialpsykiatrin i Örebro kommun. Men cykellös som jag var begav jag mig dit, till Södra Grev Rosengatan 29, och checkade in stället.

IMG_3364

Inte nog med att jag blev mycket vänligt bemött och att det fanns ett skäligt utbud – priserna var också väldigt sympatiska och låg mellan 300 och 1200 kronor. Cyklarna som säljs är sådana som har stått parkerade på stan eller i kommunens olika cykelförråd utan att ha blivit upphämtade av sina ägare inom ett halvår, som därför blivit omhändertagna av kommunen och sedan stått i ytterligare ett halvår utan att ha blivit upphämtade. Istället för att kassera cyklarna, har man använt dem som brukscyklar, reparerat dem som behövts repareras, och sedan haft dem redo för försäljning.

Värt att lägga till: Nya rehab utför även enklare reparationer till mycket bussiga priser. Det går att kontakta dem på telefonnummer 019-21 12 79 eller 076-551 11 73.

Text: Anna Klanger

bottom of page