top of page

Avgående chefredaktören: ”Jag har flera fina minnen”

Lösnummers chefredaktör Oskar Geijersson slutar till sommaren och drar vidare mot nya äventyr. Han gick med i Lösnummer 2018 på grund av sitt intresse för foto och bild och blev då bildredaktör. När platsen som chefredaktör blev ledig tog han chansen och sökte den. Här berättar han om sin tid i Örebros studenttidning!

Hur kommer det sig att du gick med i Lösnummer? Främst var det att jag var sugen på att göra något utöver studierna. Jag hade läst flera av Lösnummers artiklar och det var flera kursare som jag visste var engagerade i tidningen. Jag brukade också ofta snegla på alla anslagstavlor och föreningsrum runt campus och jag hade ganska bra koll på vilka föreningar som fanns! Men mitt intresse för foto och bildspråk gjorde att Lösnummer lockade allra mest.

Jag sökte faktiskt direkt som bildredaktör, vilket är en styrelseroll! Så från höstterminen 2018 var jag igång och sedan dess har jag varit en del av tidningen. Eftersom jag då fick en förståelse för styrelsen och chefredaktörens roll så lockades jag när jag förstod att jag kunde söka till chefredaktör redan efter ett år i tidningen. Att utveckla Lösnummer i styrelsen var jätteroligt och nu kunde jag få göra det på heltid! Jag tog också examen sommaren 2019 så jag tänkte att det vore ett spännande första jobb samtidigt som jag inte skulle lämna studentlivet helt!

Snart slutar du som chefredaktör, hur känns det? Det känns rimligt på något sätt, det är en post som ska gå vidare till nya personer. Jag känner att jag gjort mitt och det känns bra att nu lämna över till Attessa Nilsson.

Har du något bra tips till Attessa Nilsson och andra framtida chefredaktörer? Mitt tips är att tillåta sig själv att göra sin egen grej och sätta sin egen prägel. Sedan ska man inte vara rädd för att ta hjälp av alla duktiga, engagerade studenter och studentkårens olika verksamheter.

Vad har varit roligast med att vara chefredaktör? Att få berätta historier om studentengagemang, studentkårens verksamhet samt att vara med och rapportera om beslut som tagits som berör studenter. Det är roligt att få vara den som sprider info och som kan berätta saker för en bred publik.

Har du något speciellt minne från tiden med Lösnummer? Jag har flera fina minnen men ett extra fint minne är Vårkårgalan 2019. Det var en jätterolig gala där vi firade året som varit och allt arbete som Lösnummer gjort. Det var livet innan pandemin det! Jag kommer också såklart minnas när vi tillsammans vann Årets prestation förra våren för vårt arbete!

Chefredaktörsposten lämnar du som sagt men vad händer nu framöver? Jag har fått jobb på en industrihandel i Gnosjö i Småland. Där kommer jag jobba med marknadsföring och deras webbshop. Ner till Småland tar jag mina kreativa lärdomar med mig för att hjälpa företaget. Eftersom jag är en lantis har jag längtat tillbaka till en mindre ort. Det ska bli spännande!

OSKARS AVSKEDSHÄLSNING:

Det har varit en fantastisk ära att vara Lösnummers chefredaktör i två år! En studenttidning har alltid stor potential och jag är stolt över att ha hjälpt till med att uppnå delar av den potentialen. Jag hoppas verkligen att Lösnummer fortsätter frodas och blir självklar för Örebrostudenterna att hålla koll på. Tack alla läsare och alla er som är engagerade i Örebros studentvärld. Tack till alla som hjälpt mig hitta rätt i den här rollen – främst min företrädare Jenniina och mina gamla pluggkompisar. Ett extra tack till alla duktiga och roliga kollegor jag haft på studentkårens kansli och det största tacket går såklart till alla fantastiska medarbetare i tidningen!


2 visningar

Comments


bottom of page