top of page

72 timmar livestream i stöd för Musikhjälpen

Årets tema för Musikhjälpen är: “För en tryggare barndom på flykt från krig.” Några som fortsätter traditionen i starta sin egna insamlingsbössa är Örebro studentkår. Men i år kör de en livestream i hela 72 timmar. Lösnummer pratar med en av de engagerade studenterna bakom projektet.

Zack Petersson, ordförande för GIH, har varit en av de stora drivande krafterna i att årets livestream via Örebro studentkår kunde bli av.

-Under hösten 2018 var det en livestream och vi tyckte det var riktigt roligt. Sen kom det inga de kommande åren, delvis på grund av pandemin. Men nu såg jag en chans att ta tillbaka konceptet.

Han anger att reaktionerna var riktigt positiva från både i ordförandeforumet och runt omkring.

Livestreamen tar plats i Corax sektionsrum som ligger i Långhuset och som anges ha valts som plats av anledningen att rummet står centralt på campus Almby och erbjuder stor insyn för förbigående studenter.

-Projektet kring livestreamen planerades ihop under en kort intensiv period.

Zack skickar ett extra tack till William Ahlgren, ordförande för studentkåren, som han anger varit till stor hjälp samt Max Vermunt, ordförande för Teknat, som bland annat lagt hela schemat för livestreamen.

Några andra hjältar i projektet beskrivs vara Caroline Starborg ordförande för Corax som löst tillgången till sektionrummet och Jonas Törnqvist ordförande för Qultura som delvis bistått med musikdelen.

Zack blickar framåt och hoppas att detta är startskottet för större projekt kring Musikhjälpen framöver.

-Kommande år vore det roligt om projektet kan växa, anger Zack.

Han avslutar,

-Kanske finns möjligheten att tillsätta en projektgrupp nästa år och starta en del samarbeten i förhoppning om att vi kanske kan få vår egna glasbur här på campus.

Vill du följa livestreamen? Örebro studentkår kör sin livestream fram till kl. 17.00 den 15 december. Gå in på Örebro studentkårs facebooksida och följ den där!


2 visningar

Comments


bottom of page