top of page

VAD KAN MAN GÖRA HOS OSS?

Lösnummer är en organisation som erbjuder många möjligheter att utvecklas både kreativt och personligt genom att engagera sig i tidningen. Här nedan kan du se en lista på, samt läsa mer om de områden som Lösnummer arbetar med.

SKRIVA

Skrivna texter och artiklar utgör den största delen av tidningens innehåll och vardagliga verksamhet, men det är också området med störst variation. Lösnummer publicerar skrivet material av olika slag, exempelvis krönikordebattartiklarreportageintervjuer och granskningar. Listan kan göras lång, och vad man vill skriva om väljer man antingen själv eller så utgår man från ett inskickat tips. Vi har även innehåll på engelska, vilket gör att alla skribenter har valmöjligheten att uttrycka sig på svenska och engelska.

FOTA

Varje text behöver minst en bild, därför är det viktigt att Lösnummer har redaktionsmedlemmar som gillar att fota. Som fotograf får man möjlighet att fota olika slags bilder, exempelvis foton till de texter som ska publiceras, vimmelbilder från event och Kåren samt bilder som Lösnummer använder sig av i marknadsföringssyfte. Det finns som sagt ett flertal områden att intressera sig inom, och fotograferna har en stor roll inom Lösnummer vardagliga verksamhet.

FILMA

Lösnummer har en YouTube-kanal där alla filmintresserade redaktionsmedlemmar går loss med sin kreativitet. Det finns många områden inom film som man kan vara involverad i, exempelvis komma på videoidéer, stå framför eller bakom kameran eller vara med i efterproduktionen. Videorna kan innehålla allt från event och konserter till intervjuer och tester av saker relevanta för studentlivet. Även här försöker vi ha en stor variation, likt vårt skrivna innehåll, för att kunna intressera så många studenter som möjligt.

PR OCH MARKNADSFÖRING

För att studenter ska kunna ta del av vårt innehåll är det viktigt att vi uppmärksammar dem om att Lösnummer finns, därför har vi en grupp inom redaktionen som sysslar med just marknadsföring. De ser till att Lösnummer syns runt om på campus, håller i event som skapar mervärde för universitetets studenter samt optimerar vår Instagram så att den förser våra följare med intressanta inlägg och stories.

GRAFISK FORMGIVNING

När Lösnummer till exempel håller i events eller söker nya styrelsemedlemmar så behövs affischer, och då är behovet av illustratörer stort. Här samarbetar man tätt med PR-gruppen, och tillsammans kommer fram till vad som är optimalt för att fånga studenternas blickar. I mitten på varje termin drar även arbetet med Studentguiden igång. Studentguiden är ett häfte fyllt med rolig och nyttig information som alla nystudenter får i sina introduktionspåsar. Sidorna i guiden är prydda av härliga illustrationer, så där har man ett bra tillfälle att testa sina kunskaper inom design samt få något handfast att visa upp för framtida potentiella arbetsgivare.

bottom of page