top of page

OM LÖSNUMMER

Lösnummer är Örebro studentkårs fristående tidning och grundades 1966. Vårt mål är att erbjuda Örebrostudenterna studentlivets självklara nyhets- och nöjesplattform. 

VÅR REDAKTION

Lösnummer är en tidning för studenter och för oss är det självklart att den också drivs av studenter. Förutom chefredaktören som är heltidsarvoderad inom studentkåren samt vice chefredaktör som är arvoderad på deltid, är det ideellt engagerade studenter som skriver, fotar, illustrerar och producerar allt innehåll i webbtidningen och i våra sociala medier. Är du intresserad av att skapa en otrolig studenttidning med oss? Förutom en fantastisk gemenskap och ett utrymme för kreativitet får du möjligheten att utvecklas inom exempelvis journalistik, fotografi, PR och medieproduktion. Dessutom ger engagemang hos oss meriter på CV:et inför arbetslivet! Hur mycket förkunskaper du har eller vilken utbildning du läser spelar ingen roll – det krävs bara vilja och engagemang.

 

Sök till vår redaktion genom att maila vice@losnummer.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

VAD PUBLICERAR VI?

På vår webbsida finner du ett brett utbud av artiklar, som förenas av tanken på att kunna skapa innehåll som Örebro universitets studenter anser intressant och givande. Vi vill att alla studenter genom oss ska få ta del av nyheter som rör studentlivet och universitetet, vilket kan vara allt från information om evenemang som sker på Campus till djupgående granskningar om något på universitetet som inte fungerar som det borde. Du kan också genom Lösnummer skicka in egna texter eller debattartiklar för att göra din röst hörd, samt svara på texter andra studenter har skrivit. Detta är helt enkelt en sida du vill ha koll på!

VI GRANSKAR VÅRA UPPDRAGSGIVARE

”Tidningen skall vara religiöst, fackligt och partipolitiskt obunden samt arbeta självständigt och oberoende av fullmäktige, kårstyrelse, sektionsstyrelser och andra organ inom studentkåren.”

 

I detta utdrag ur Lösnummers redaktionella policy beskrivs hur vi förhåller oss till Örebro studentkår. Lösnummer är en del av Örebro studentkår som också är med och finansierar tidningens verksamhet. Samtidigt är det vårt uppdrag att opartiskt granska dem. Det är ett uppdrag vi tar på stort allvar och ser som vårt bidrag till en demokratisk studentkår för alla.

bottom of page