TEXT- OCH FOTOTÄVLING VINTERN 2021

TÄVLINGEN ÄR STÄNGD

Vi kommer kontakta vinnarna fredagen den 5 mars för att låta dem välja sitt pris. De kommer presenteras på våra sociala medier och på vår hemsida onsdagen den 10 mars. 

Lösnummer bjuder in till text- och fototävling för er studenter vid Örebro universitet! Bjud på din kreativitet och tävla om fina priser!

TEXTTÄVLING:

TEMA: Efter pandemin
Valfri genre
Maxgräns: 3 000 tecken inklusive blanksteg

Under pandemin har vår livssituation ändrats i större eller mindre utsträckning, vilket har gjort att vi varit tvungna att tänka om i vår vardag. Vad har varit givande för dig som du tar med dig till livet efter pandemin? Vilka nya erfarenheter har du fått? Vad längtar du efter som du inte kunnat uppleva under pandemin? Vad är det första du kommer göra efter att pandemin inte längre håller världen i ett järngrepp? Skriv ner alla dina känslor och skicka in till Lösnummers texttävling på tema “Efter pandemin”.

De tre bästa bidragen kommer alla publiceras på vår hemsida. 

1:A PRIS – Presentkort på 1 000 kr
2:A PRIS – Presentkort på 500 kr
3:E PRIS – Presentkort på 300 kr

Pristagarna kommer efter att de ha vunnit få välja om de vill ha presentkort på Campusbokhandeln, ICA eller City Örebro.

FOTOTÄVLING:

TEMA: Nya perspektiv

Förändringar kan ta många former. En del kan vara lågmälda och osynliga, som en utvecklad självbild, och en del kan vara drastiska och utspridda, som en dödlig pandemi. Tänk tillbaka till personen du var vid början av 2020 och ta ett foto som representerar de nya perspektiv du har fått under året. Har du utvecklat en ny hobby som tagit upp din vardag? Har din syn på livet och döden förändrats? Har du, och kanske också din kamera, börjat se din omgivning från andra vinklar? Var inte rädd för att vara kreativ och tolka temat “Nya perspektiv” på ett unikt och personligt sätt!

Tänk på att du inte måste ha en dyr systemkamera för att ta en bra bild! Det vinnande bidraget kan lika gärna vara taget med din mobiltelefon. Du kan till ditt fotobidrag skicka med en kortare text (max 300 tecken inklusive blanksteg) om du vill utveckla din tolkning av temat ”Nya perspektiv”.

De tre bästa bidragen kommer alla publiceras på vår hemsida. 

1:A PRIS – Presentkort på 1 000 kr
2:A PRIS – Presentkort på 500 kr
3:E PRIS – Presentkort på 300 kr

Pristagarna kommer efter att de ha vunnit få välja om de vill ha presentkort på Campusbokhandeln, ICA eller City Örebro.– – – – – – – –


BEDÖMNING:

Juryns bedömningar i båda tävlingarna kommer huvudsakligen grunda sig i bidragens kreativitet och tolkning av temat. Du kommer att bedömas anonymt och om du vinner och vill publicera ditt bidrag anonymt eller under pseudonym så går det bra.

VILLKOR:

  • Du måste vara student vid Örebro universitet för att delta.
  • Du får delta i båda tävlingarna, men du kommer bara kunna vinna pris i en av dem.
  • Du måste svara på ditt eventuella vinstmail innan onsdagen den 10 mars 2021 för att få behålla ditt pris.