top of page

Trendspaning: Vår 2018

Nu är det äntligen ett nytt år och det blir ljusare utomhus för varje dag som går. Härligt! För att ha någonting att se fram emot under de sista dunkla januaridagarna (förutom sommaren som känns så långt borta!) kommer här en ny trendspaning inför vårens mode 2018.

Vågat med färg och tryck

Modevärlden verkar enad angående vad som trendar i vår. Det är blommiga och lekfulla tryck, denim i alla dess former, trenchcoats, transparent, skräddat och färger som poppar. Mycket av detta kunde vi se träda fram på plagg och accessoarer redan förra året. En annan trend som överlevt vintern är plisserat! En symbol för våren är pastellfärger och vitt, vilket onekligen alltid är populärt under denna period av året. Däremot har pastellfärgerna fått konkurrens av färger som poppar i år! En klick av rött, rosa, blått eller gult visar sig vara hett på marknaden menar Metro mode. Våga bära färg! Bland accessoarer tycks även toffsörhängen, silver och sjalar ta plats i vår.

Skrädderiet har fötts på nytt

Det nya skrädderiet är en stark trend i vår menar Elle magasin. Klassiskt skrädderi med oversizepassform i olika mönster och färger syns på många influencers. Glencheckrutigt mönster har blivit väldigt populärt! Nedan finner du ett par exempel från Carin Westers kollektion SS18, för Åhlens:

Som Metro mode uttryckte sig: Våga färg i vår! Jag vill även trycka på att man ska våga vara annorlunda och att våga vara sig själv!

Källa: Metro mode, Elle.se Bildkälla: Åhlens bildbank, Carin Wester SS18

2 visningar

Comments


bottom of page