top of page

Syntax spelturnering – Lovord, glädje och gemenskap på Kappa Bar

Att spela datorspel är rätt så vanligt.  Men är att tävla i datorspel verkligen en sport? Om man ställer frågan till någon av deltagarna i Syntax spelturnering blir nog svaret ett rungande ja. Många timmars slit och bortprioriterad studietid har har lett upp till denna dag. Men när man ser de glada minerna och hör det ivriga småpratet inne på Kappa Bar den 3 december så verkar ingen uppoffring ha varit i förgäves. Under ceremonin delades det ut fina priser och en fantastisk gemenskap ägde rum bland deltagarna.

Hugo Nikitin är Civilingejörsstudent till vardags men ikväll är han guldmedaljör. Han spelade nämligen rollen Mid Lane för Unicorns of Love, det vinnande laget i League of Legends-turningering. Hugo berättar att han är tillfredsställd med hur laget presterade.

Det gick riktigt bra! Vi gick obesegrade genom hela turneringen. Vi har tränat mycket i och det speglades resultatet.

Trots jordskredssegern så menar Hugo på det inte var vinsten som skänkte honom mest glädje utan en strålande lagsammanhållning.

Vi har verkligen haft roligt! Men jag skulle inte säga att den största glädjen kom från själva turneringen utan arbetet som vi la ner inför. Tillsammans har vi suttit uppe många sena kvällar i några veckor. Jag tror nog att det här har fört oss närmare varandra.

Unicorns of Love tar emot sitt pris


Säger han med en gnistrande uppsyn. Laguppställningen i Unicorns of Love utgörs av Adam, Carl-William, Johan, Gil och Hugo själv givetvis. Hugo berättar att alla har varit superduktiga men att det finns en spelare han tycker förtjänar stående ovationer.

Adam är vår objektivt bästa spelare och en riktig stjärna. Han har verkligen storspelat varje match.

På bilden ser vi Johan, Hugo och stjärnspelaren Adam


När Hugo får frågan om hur truppen planerar att spendera resten av kvällen svarar han tveklöst.

Det får bli att supa lite på Kappa Bar. Poggers!

Parallellt med League of Legends-turneringen spelades en Counter-Strike: Global Offensive-turnering. Charlie Grün var en av vinnarna i Spicy Kitchen Gaming, vars namn är en homage till den indiska restaurangen som de flesta studenter förmodligen är bekanta med. Charlie berättar att vägen till seger inte var spikrak.

Efter första förlusten mot General G.3 Esports i gruppspelet kändes turneringen som en uppförsbacke. Det kändes som att motståndarlaget var mer samspelta. Men efter första vinsten mot Piktiv byggde vi självförtroende.” 

I finalen stod General G.3 Esports och SK Gaming återigen öga mot öga. Men den här gången hade grabbarna i SK Gaming lärt sig av sina misstag eftersom finalen (som spelades bäst av tre) slutade 2-0 till SK Gamings fördel.

Vi spelade riktigt bra! Jag trodde dock att det var ett skämt när G3 valde Anubis som spelplan. Då trodde vi att de hade en mästerlig strategi eftersom det är en mapp som är näst intill ospelad, vi vann dock förvånansvärt. I andra matchen körde vi Inferno, en spelplan som vi är väldigt säkra på och det blev genast lekstuga.

SK-Gaming brister ut i ett segervrål


Det delades ut fina priser till vinnarna av båda turneringarna. Priset var en VIP-kväll på Kappa Bar, ett pris som Charlie var mycket nöjd med.

Sjukt imponerad över att det var så fina priser! Priset är ju värt uppåt 2000 kr vilket man som student gärna tar emot. Det är första gången jag är på Kappa Bar men vi kommer garanterat att nyttja VIP-kvällen med våra vänner i framtiden.

SK Gaming under prisceremonin


Framtiden är dock inget SK Gaming fokuserar på just nu, utan lutar sig tillbaka och låter dagens bragd sjunka in.

Vi kommer bara mysa och göra det bästa av kvällen. Nu har vi samlat oss som ett gött gäng och tänker ha det lika gött resten av kvällen.


1 visning

Comments


bottom of page