top of page

Syntax spelturnering – Blod, svett och tårar, fast digitalt

Lägger du som läsare ned många timmar på ett datorspel efter du lagt undan skolböckerna och vill sätta din spelförmåga på eldprov samt uppleva fantastisk laganda? Alldeles nyligen öppnade anmälan till den årliga spelturneringen för studenter vid Örebro Universitet. Turneringen kommer att ta plats den 3 december och utöver priser till vinnarna utlovas en spännande spelupplevelse och nervkittlande ögonblick. Alla är välkomna att delta i turneringen oavsett kårsektion.

Lösnummer fick chansen att träffa Alexander Hedberg som är ordförande i den förening som arrangerar evenemanget, nämligen Syntax. Syntax är skapat av datateknikstudenter för datateknikstudenter och tillhandahåller bland annat kodstugor och en mängd datorrelaterade aktiviteter. Alexander betonar att det inte bara är folk som studerar datateknik som kan dra nytta av Syntax verksamhet.

Vi välkomnar all typ av programmering. Så det spelar egentligen ingen roll vad man läser för program. Det är öppet för alla som är intresserade av programmering, spel och utveckling. Så länge man är intresserad av datorer.

Som ordförande tillkommer många olika arbetsuppgifter och detta kräver givetvis en eldsjäl, en roll Alexander verkar klippt och skuren för. Alexander målar upp sina visioner för föreningen och berättar om hur det är personligt ansvar som får hjulet att snurra.

Min vision är att Syntax ska bli lite som ett andra hem för datorintresserade studenter. Ofta spånar jag på nya idéer och försöker valla styrelsemedlemmarna för att se till så att saker och ting händer.

Säger han med glimten i ögat. Vidare berättar han om hur hans arbete som ordförande även kretsar kring att bevara Syntax på lång sikt. När det gäller spelturneringen ser Alexander bland annat till så att turneringen direktsänds via plattformen Twitch.

Eftersom spel kan variera genres sinsemellan delas turneringen in två kategorier. Ena kategorin kommer att innefatta det populära MOBA-spelet League of Legends medan den andra innefattar dess motsvarighet i popularitet bland FPS-spel, Counter-Strike: Global Offensive. Att anordna detta event har inte varit en dans på rosor berättar han.

Vi har planerat mycket och har jobbat hårt. Det är många fler detaljer att tänka på än vid första anblick. En stor eloge till vår eventansvarige Erik samt kontaktpersonerna Nabaa och Ludwig, som kanske har jobbat allra hårdast med det här.

Vid sextiden kommer hela spektaklet att avslutas med en prisutdelning på Kappa Bar vid Oskarsparken, en ceremoni som alla förstås är varmt välkomna att beskåda. De som sponsrar priserna till turneringen är konsultbolaget Piktiv. Piktiv klingar nog bekant i vissa öron eftersom de även sponsrade förra årets turnering och är angelägna att nå ut till studenter.

Magkänslan säger att denna extravaganza borde ge den annars ganska lågmälda föreningen en möjlighet att få träda ut rampljuset och locka till sig nya anhängare. Men när Alexander får en fråga om detta menar han på att det inte är det som är baktanken med turneringen.

När det är spelturnering ska man ska släppa loss och ha det roligt, få chansen att tjäna lite pengar och träffas på Kappa Bar och bara njuta. Det är ju prisutdelningen som kommer att vara det roliga.

Alexander uppmanar även Lösnummers läsare till att höra av sig eftersom de är i behov av en kommentator till matcherna. Ett mindre arvode utlovas till den som ställer upp.

Jag bjuder gärna på en öl eller motsvarande prismässigt till den som vill ställa upp. Man behöver inte nödvändigtvis vara kommentator under hela turneringens gång. Det vore jätteroligt om någon kunde sitta och prata i finalen.

Säger han och flinar lite. När det kommer till förhoppningar om spelturningeringen är han noggrann med att inte ta ut någonting i förskott.

Jag har inga särskilda förväntningar. Jag hoppas bara på att vi lyckas göra ett bra evenemang av det hela och att allting går som smort.


4 visningar

Comments


bottom of page