top of page

SESAM BJUDER IN TILL PUBHÄNG PÅ CAMPUS- BRYGGAN VÄLKOMNAR ALLA STUDENTER

Sesams anrika studentpub Bryggan öppnar nu dörrarna för alla studenter vid Örebro universitet. Genom att välkomna studenter från alla kårsektioner hoppas Sesam kunna bidra till gemenskap på campus. Endast ett stenkast från campus Almby kan nu alla studenter vid universitetet bli serverade god mat, billig öl och en skön stämning. Lösnummer har träffat Emil Nannmark, studiesocialt ansvarig för Bryggan, för att höra mer.

Emil Nannmark studerar Ekonomiprogrammet och är studiesocialt ansvarig för Bryggan under verksamhetsåret 22/23.

– Min uppgift är att se till så att driften funkar, att det finns personal och att tillsammans med mitt klubbmästeri arbeta för att ordna en så bra stämning som möjligt, förklarar han.

Han berättar stolt om Bryggans anrika bakgrund.

Vi öppnade först 1996, säger han.

Emil Nannmark


Verksamheten har genom åren bedrivits på olika sätt; från förfestlokal till studentpub. Under pandemin renoverades Bryggan och i samband med det ville Sesam se till att det blev en riktig studentpub.

– Det var dags att sköta allt rätt för att kunna skapa ett ställe för studenter att komma till efter plugget för att umgås, käka eller dricka några bärs, förklarar Emil.

Bryggan är en uppskattad del av många Sesamiters studietid.

– Det är billigt, smidigt och nära campus. Det är alltid bra stämning, berättar Emil.

Fram tills nu har endast studenter som tillhört kårsektionen Sesam kunnat besöka Bryggan. Detta har berott på att puben, som drivs av ideellt engagerade, inte har haft tillstånd till att servera andra.

– Tillståndet vi har haft har gällt servering för ett slutet sällskap, vilket innebär Sesam, berättar Emil.

– Bryggan är driven av Sesam för Sesam. Så kommer kärnan i verksamheten fortfarande vara.

Samtidigt berättar Emil att det funnits intresse från studenter som tillhör andra kårsektioner att besöka Bryggan.

Studenter som avnjuter varandras sällskap inne i Bryggan


– Vi har varit tvungna att neka folk, säger han.

– Det är tråkigt för mig som student. Jag har ju t.ex. vänner i Sobra och Corax som jag vill hänga med, fortsätter han.

Emil har nu goda nyheter till er som velat besöka Bryggan, men inte tidigare kunnat göra det. Han berättar nämligen att alla studenter på Örebro universitet kommer vara välkomna att besöka puben med start den 18e januari. För mer information hänvisar han till Sesams instagram.

– Nu har vi fått ett uppdaterat tillstånd som innebär att vi får servera alla, säger Emil.

– I stället för att bara Sesamiter är välkomna kommer det bli att bara studenter vi Örebro universitet är välkomna. Emil ser mycket positivt på förändringen och hoppas på en större gemenskap med resten av universitetet framöver.

– Vi ser det här som ett tillfälle att inkludera fler och bidra till ett skönt sammanhang på universitetet, avslutar han.


2 visningar

Comments


bottom of page