top of page

Säg hej till Nicole – vår nya vice chefredaktör!

Till vårterminen 2019 har Lösnummer fått en ny vice chefredaktör, Nicole Palm!

Vem är Nicole?

En otroligt glad tjej på snart tjugo år som nästan alltid ses skrattande, oftast åt sina egna skämt, och konsumerar alldeles för mycket glass och majs i vardagen. Alltså, inte som kombination, utan var för sig såklart. För närvarande har jag precis påbörjat min första termin på systemvetenskapliga programmet, och bor som den familjekära personen jag faktiskt är, fortfarande hemma med mamma och lillebror. Förutom glass och majs, förgylls mina dagar av böcker och poddar. Om jag inte har en bok framför näsan, har jag definitivt hörlurar i öronen. Dock, aldrig musik, utan alltid en podcast.

Vad har du gjort tidigare?

När universitetets välkomstdag, ht-18, var över, kontaktade jag Lösnummer på Facebook direkt. Jag träffade Ulrika Winge, den tidigare vice chefredaktören, och fick ett oerhört varmt välkomnande. Därefter har jag främst skrivit krönikor, gjort något reportage och även fotat en del. Det är alltid lika roligt, och samarbetet mellan alla medlemmar är underbart.

För övrigt tog jag studenten sommaren 2018 från Karolinska läroverket (världens bästa gymnasieskola; en gång pilt, alltid pilt!), och påbörjade sedan denna höst ett tekniskt basår som fick ett abrupt slut i oktober. Annars har jag endast arbetat på sommaren som till exempel fastighetsskötare, vårdbiträde och förskoleresurs.

Varför var du intresserad av att bli Lösnummers vice chefredaktör?

Den tidigare vice chefredaktören, Ulrika Winge, har sedan vårt första möte uppmuntrat och inspirerat mig till att söka posten. Hon har under tiden jag varit med i Lösnummer varit en solstråle som sprudlat av positiv energi och bidragit till att den fantastiska gemenskapen vidhålls, något som även jag hoppas kunna göra. Att få vara en del av utvecklingen som varje enskild redaktionsmedlem genomgår, samt finnas där för att stötta och uppmuntra deras kreativitet och arbete är uppdrag som jag ser fram emot att ta mig ann.

Vilka är dina arbetsuppgifter som vice?

Mina främsta uppgifter är att vara Lösnummers kontakt utåt, samt avlasta chefredaktören Jenniina i hennes dagliga arbete. Jag kommer även vara den som nya medlemmar först träffar och har kontakt med, innan de möter resten av den härliga redaktionen. Sedan samordnar och håller vice chefredaktören i de veckovisa redaktionsmötena.

Vilka är dina idéer och mål för Lösnummer?

Jag vill att Örebro universitets studenter ska känna att Lösnummer är den självklara plattformen när det gäller nyheter och information gällande studierna, universitetet och livet som student. Det ska finnas en glädje och längtan efter nytt innehåll, samt att alla utbildningar och kårsektioner anser att Lösnummer förser dem med relevanta artiklar och klipp. Jag hoppas även kunna öppna upp för mer samarbeten mellan oss och kårsektionerna samt andra föreningar, då jag tror att det kan bidra till en större gemenskap på hela universitetet.

Varför ska man bli medlem i Lösnummers redaktion och hur går man tillväga?

Det bästa med Lösnummer är helt klart gemenskapen och den obegränsade kreativiteten, samt att det inte finns något krav på erfarenhet för att bli medlem. Det enda du behöver ha är engagemang! Gillar du att skriva, fota, filma, podda eller syssla med marknadsföring och PR? Sök till Lösnummers redaktion nu, du kommer inte att ångra dig. Särskilt inte med tanke på att detta är något som du kan skriva upp på ditt CV, för jag vet med säkerhet att detta har hjälpt tidigare medlemmar att få både praktikplatser och jobb.

Hur du går tillväga för att bli medlem? Det är enkelt, släng iväg ett mail till hej@losnummer.se så hörs vi snart!

コメント


bottom of page