top of page

NOTIS: VICE ORDFÖRANDE AVSLUTAR SITT UPPDRAG

Nicolaie Kattah som valdes in av fullmäktige förra året som vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar för verksamhetsåret 22/23 har lämnat sin post under januari månad. Kattah har suttit som vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar tidigare, under verksamhetsåret 19/20. Med ett glapp tillägnat till studier återvände han för ett ytterligare år under 22/23.

Kattah anger att anledningen att han avslutar sitt uppdrag inte har något med Örebro studentkår att göra.

-Anledningen varför jag valde att avsluta uppdraget var för att jag hade fått ett annat jobberbjudande på heltid inom min bransch som måltidsekolog, som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. 

Han fortsätter med att ange att uppdraget är på 1 år och att det inte är tänkt att man ska stanna där som ett heltidsarbete.

När det kommer till att välja in en ny representant till posten så anger Kattah att det är upp till Örebro studentkårs fullmäktige att bestämma det.

-Jag tror dock inte att posten kommer att utlysas som ledig eftersom det är nära nästa nomineringsperiod och kårval. 

Han anger att arbetet i sin helhet flyttas över på kårstyrelsen och att det är deras ansvar att avgöra vilka arbetsuppgifter som behöver slutföras.

-Jag har dock inte lämnat över arbetet helt och hållet, utan hjälper till att avlasta vid sidan om i en mindre omfattning som exempelvis med Örebro studentkårs 60 årsfirande.

Kattah avslutar med att uppmuntra andra att söka till det kommande kårvalet där man kan engagera sig i kårsektionerna, som studentrepresentant eller som heltidsarvoderad.

-Jag kan slå ett extra slag för posten som heltidsarvoderad att du får chansen att utveckla ditt ledarskap, att representera en stor organisation och ett ökat kontaktnät. 

-Dessa egenskaper och många fler som du får som heltidsarvoderad är ett bra bagage och leder oftast till ett heltidsarbete efter studierna.

 

Bild: Örebro studentkår


Comments


bottom of page