top of page

Många oklarheter kring Studentcity

I december kommer de första lägenheterna i Studentcity vara klara för inflyttning. På vilken nivå hyran kommer ligga är ännu inte fastställt, förhandlingarna med Hyresgästföreningen är i full gång. – Lägenheterna är fräscha och fina. Det känns roligt att det är klart, säger Emma Long på  Bobutiken, ÖBO.

Nu syns ljuset i tunneln, lägenheterna i Studentcity börjar bli redo att ta emot sina nya hyresgäster. I över ett år har byggandet pågått. Under resans gång har ÖBO stött på problem med ritningarna och många pannor har lagts i djupa veck för att hitta lösningar. Snart är bostäderna alltså klara och de första hyresgästerna förväntas kunna flytta in i december. – Alla kommer inte kunna flytta in samtidigt, men vi räknar med att ett antal lägenheter ska vara helt klara i december, säger Emma Long på Bobutiken.

Totalt består Studentcity av 140 lägenheter, 89 av dem är helt nybyggda. De gamla bostäderna har renoverats. I nuläget kan ÖBO inte svara på hur många lägenheter som kommer vara inflyttningsklara i år. Det som drar ut på tiden är bland annat förhandlingarna med Hyresgästföreningen angående hyresbeloppet. – Det är alltid högre hyra på en nyproducerad bostad, säger Emma.

I oktober planerar ÖBO att bjuda in allmänheten till en visning. Då kommer den som är intresserad kunna titta närmare på Studentcity både utvändigt och invändigt. Datum för visningen är inte bestämt än men det kommer troligen att bli en lördag i oktober.

I Studentcity finns en del nya lösningar som är tänkta att göra lägenheterna både student- och klimatvänliga. Lägenheterna saknar element, värmesystemet är istället inbyggt i golv och tak. Det finns inga cykelförråd i huset, däremot har varje balkong plats för cykelförvaring. Hissarna är stora så att de boende ska kunna ta med sig cykeln upp. Emma Long på Bobutiken tycker det ska bli roligt att välkomna nya hyresgäster till Studentcity: – Det bästa med de här lägenheterna är att de är så fräscha och fina, säger hon.

/ Isabelle Ulfsdotter Hillberg Skribent

0 visningar

Comentarios


bottom of page