top of page

Ledare – Tillsammans utför vi uppdraget

Jag är ny chefredaktör för Lösnummer sedan 1 juli i år. Jag tog min examen från kandidatprogrammet Medier, kommunikation och PR i somras, men jag var inte klar med Örebro universitet. Med mitt intresse för nyheter, kommunikation, organisationer, texter, bilder, filmklipp, poddar och hela den studentvärld jag fortfarande tillhör sätter jag mig nu i kontorsstolen varje morgon och gör mitt allra bästa för att fortsätta det snart 54-åriga arvet som Lösnummer bär på.

Att vara i en organisation som Lösnummer känns vansinnigt spännande på flera sätt, men medför också en del utmaningar. Journalistik verkar ha fått ett sämre rykte och lägre status genom åren. Precis som i alla ideella sammanhang jag känner till är krafterna stundtals svåra att engagera. Information kan ibland vara svår att få eller svår att ta reda på. Och den megabreda målgruppen “studenter” förändras ständigt.

Eller gör den det? Är inte studenter alltid unga vuxna med nyfikenhet, driv och ambitioner? Är inte studenter de som organiserar sig och får saker gjorda? Är inte studenter en stor del av den ack så klyschiga framtiden?

Lösnummers redaktion är studenter, och de är vår största tillgång och största stolthet. Redaktionen är de som skriver, intervjuar, fotar, filmar och utformar innehållet i det vi publicerar. Vi är alla unga och nya i den journalistiska världen, men samtidigt kompetenta och intresserade av det vi gör. Vi är inte jättemånga, men vi ska trots det bevisa att vi är relevanta och till och med viktiga. Och fler studenter är alltid välkomna att söka sig till oss.

Redaktionens och hela tidningens uppdrag är lättast att förklara genom att citera Örebro studentkårs stadgar: “Lösnummer är ett oberoende organ som har i huvuduppgift att granska Örebro studentkår och Örebro universitet, samt att bevaka frågor som ligger i Örebrostudenternas intresse”.

Jag vet att vi har spännande och läsvärt innehåll på gång. Varken studentkåren eller universitetet är väloljade maskiner som alltid rullar mjukt och bekvämt över en nyasfalterad väg. Jag lär mig saker om min nya omvärld varje vecka, och denna kunskap försöker jag förmedla till redaktionen för att vi tillsammans ska kunna utföra uppdraget. Och frågor som ligger i Örebrostudenternas intresse – de är jag övertygad om är många och varierande. Har du som läser detta själv något förslag på vad Lösnummer kan bevaka journalistiskt så är vi såklart öppna för att höra dem!

Medan vi trycker publicera på denna text förbereds Örebrodagen, där Lösnummer medverkar på en station. Hoppas jag träffar några av er som läser denna text där!

Som bilden avslöjar hoppas jag kunna skriva denna sortens texter månadsvis. Hur de ser ut kanske kommer variera, vad de handlar om likaså. I september handlar den om oss själva och vår höga potential som jag tror benhårt på att vi kommer uppnå.

0 visningar

Comments


bottom of page