top of page

Lösnummer tipsar: “Varsågod och frossa loss i denna underbara serieyra!”

Är du precis som jag en person som hellre stannar ensam hemma en fredagskväll och sitter fastklistrad framför serier med en glassburk i knät, än vingligt går ut och gör nattklubben osäker tillsammans med ditt kompisgäng?

Då kommer du troligtvis att gilla denna artikel skarpt, för här nedan tipsar jag om några olika tv-serier som du verkligen bör ha sett. I alla fall enligt mig. Jag älskar självklart klassikerna så som Vänner och Beverly Hills 90210, men dessa känner alla som inte har bott under en sten till. Därför består denna tips-lista av mina favoritserier som, tyvärr, inte är lika kända som de två ovannämnda. Varsågod och frossa loss i denna underbara serieyra!

Veronica Mars (2004-2007)

Genre: Drama.

Antal säsonger: 3.

Huvudkaraktären i denna underhållande, men stundtals thriller-aktiga, serie är en riktig badass brudsom löser mysterier samtidigt som hon försöker att ta sig igenom high school som vilken vanlig tonåring som helst. Men hon är inte som alla andra, då hennes pappa är privatdetektiv och Veronica ägnar sin fritid åt att följa ledtrådar och spionera på misstänkta. Första säsongen inleds med att hennes bästa vän har blivit mördad, och Veronica anar att fel man sitter fängslad för brottet. Under säsongens gång försöker hon ta reda på vem den verkliga mördaren är, vilket leder till att människors mörkaste hemligheter uppdagas och inget verkar vara som man tidigare trott. Hejar du ofta på underdogs? Då är Veronica Mars din tjej, och du kommer att älska att se när hon krossar både vuxna och ungdomar med sin briljanta sarkasm och fantastiska färdigheter.

Franklin and Bash (2011-2014)

Genre: Komedi, drama.

Antal säsonger: 4.

Detta är ingen tung serie att se, utan den är otroligt lättsam och enkel att hänga med i. Avsnitten är fristående och behandlar varje gång ett fall som advokaterna Franklin och Bash ska ta sig an. Det som gör att dessa två killar är riktigt bra på sina jobb är att de alltid tänker utanför boxen och därmed vinner sina mål på lite annorlunda sätt jämfört med andra i branschen. Seriens genre är komedi, så förvänta dig många skratt och få seriösa ögonblick mellan karaktärerna. Känner du att din hjärna behöver vila lite? Tacka mig senare, för här har du något superbra men samtidigt hjärndött.

Förhäxad (1998-2006)

Genre: Fantasy.

Antal säsonger: 8.

Denna fantastiska tv-serie är den första serien som jag började följa slaviskt när den visades på tv, och som har gett upphov till mitt stora intresse och nörderi kring serier. Den trollbinder en verkligen med alla sina magiska inslag och det otroliga bandet mellan de tre systrarna Halliwell som lyser genom tv-rutan. Historien utspelar sig i San Francisco där de vuxna systrarna tillsammans bor i sitt generationsärvda hus, och en dag får de reda på att de är, likt hela sin familj, häxor. De slängs in i en värld de aldrig trott existerade och får krafter såsom att se in i framtiden, flytta saker med tanken och frysa tiden för att kunna bekämpa den onda sidans demoner, trollkarlar och väsen. Samtidigt försöker systrarna att leva ett vanligt liv, vilket visar sig vara väldigt svårt när man bär på en hemlighet som denna. Gillar du magi och relationer? Då är detta verkligen en serie för dig!

Chicago Fire (2012-pågående)

Genre: Action, drama.

Antal säsonger: 7.

Jag har alltid tyckt att brandmansyrket är spännande och mycket mer intressant än polisen. Det är något nobelt med att vara brandman, och därför drogs jag nog till den här serien. Nu när jag ska pitcha den till er läsare, så vet jag faktiskt inte riktigt varför jag gillar den så pass mycket som jag gör. Det handlar troligtvis om karaktärerna, att det är lätt att snabbt fatta tycke och verkligen känna för dem. Under seriens gång går alla igenom något traumatiskt och jobbigt, så som förlusten av en kollega eller chefer som försöker att trycka ned en, vilket man ibland kan relatera till. Varje avsnitt präglas självklart även av minst en utryckning och eldsvåda, men det är inte det primära och det som gör denna serie otroligt sevärd. Om du dras till spänning och drama, så har du hela sju, snart åtta, säsonger att se fram emot här.

Om du har förslag på serier som man borde se, skriv till Lösnummer på sociala medier och dela med dig av dina serie-tips!

Comments


bottom of page