top of page

KÅRVALET 2023- TRÄFFA KANDIDATERNA

Valet av förtroendevalda inom Örebro studentkår närmar sig med stormsteg. Om knappa tre veckor kommer vi veta vilka som blivit invalda till de ärofyllda uppdragen, men redan i onsdags fick de som var på plats i kårhuset under hearingen chans att träffa de som kandiderar till heltidsarvoderade poster. Missade du det? Här kommer en presentation av de fyra som kandiderar till posterna ordförande, vice ordförande med studiesocialt ansvar och chefredaktör för Lösnummer. Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar och den nya posten som vice ordförande med näringslivsansvar står fortfarande utan sökande. 

Ordförande

Sofia Holm

Ålder: 28 år

Hemort: Göteborg

Program: Musik, kultur och Medier, men ska börja Filmprogrammet när jag börjar studera igen

Intressen: Göra musik, måla, laga mat och vara ute i naturen

Varför söker du till ordförande för Örebro studentkår?

Jag har under det senaste året suttit som vice ordförande med studiesocialt ansvar. Året har gjort att jag lärt mig mycket om mig själv, men även om organisationen och universitetet. Detta år har gjort att jag blivit intresserad av just rollen som ordförande. Jag tror att rollen skulle göra att jag växte som person och tror att det är något jag skulle kunna axla på ett bra sätt.

Vad tror du att du kan tillföra Örebro studentkår?

Jag tror att jag skulle kunna tillföra ett empatiskt, öppet ledarskap och perspektiv. Dessutom hoppas jag kunna föra med mig den kompetens jag samlat på mig under året för att hitta både nya lösningar på de problem som uppkommer/uppmärksammas och för att bibehålla den kurs som organisationen redan har.

Sofia Holm


Vice ordförande med studiesocialt ansvar

Jakob Hagström

Ålder: 28 år

Hemort: Örebro

Program: Offentlig förvaltning och ledning

Intressen: Politik och samhälle, sport och inte minst schack

Varför söker du till vice ordförande med studiesocialt ansvar för Örebro studentkår?

Jag söker posten som vice ordförande med studiesocialt ansvar för att jag vill vara en del av arbetet för att alla studenter vid Örebro universitet ska få en så bra studietid som möjligt. Rollen som vice ordförande innefattar en rad olika uppdrag och det finns goda möjligheter att på olika sätt förbättra studietiden för studenterna, något som för mig känns otroligt viktigt.

Vad tror du att du kan tillföra Örebro studentkår?

Jag kan tillföra ett stort engagemang i många viktiga frågor. Vare sig det rör sig om studiesociala aktiviteter, akutboende, frågor rörande kollektivtrafiken eller något helt annat så kommer jag att göra mitt allra bästa för att representera samtliga studenter vid Örebro universitet. Vidare kan jag tillföra ett tydligt ledarskap och ett gott samarbete mellan Örebro studentkår och olika aktörer på och utanför universitetet.

Jakob Hagström


Viktor Breström

Ålder: 22 år

Hemort: Norsholm

Program: Kulinarisk kock och måltidskreatör

Intressen: Matlagning, sport, serier och brädspel

Varför söker du till vice ordförande med studiesocialt ansvar för Örebro studentkår?

Jag söker denna post som vice studiesoc för att ge tillbaka lite av allt gott som Örebrostudentkår har gett mig. Att vara en engagerad medlem inom ÖS har varit helt fantastiskt och jag uppmuntrar alla att engagera sig. Nu vill jag ge mitt engagemang en ny nivå för att skapa en fantastisk studiesocial miljö för alla medlemmar. Jag har suttit i FUM 1 år som vice ordförande i Grythyttan samt i Kårstyrelsen i 1,5år vilket gör att känner att detta är nästa steg i min resa inom Örebro studentkår.

Vad tror du att du kan tillföra Örebro studentkår?

Jag hoppas att jag kan använda mina kunskaper om gemenskapen i Hyttan för att ökagemenskapen hos medlemmarna för hela Örebro studentkår. Jag hoppas att en Student i Örebro kan känna sig lika välkommen som jag gjorde när jag började plugga på Örebro universitet. Att inte komma från en av de Örebro centrerade sektionerna ser jag som en fördel och en nackdel. Jag ser det som en fördel då jag kan komma med nya fräscha ögon inom

organisationen, det är en nackdel då jag inte har 100% koll på hur allt funkar i Örebro. Men vem i Örebro har 100% koll på Hyttan?

Viktor Breström


Chefredaktör för Lösnummer

Fanny Huss

Ålder: 23 år

Hemort: Stockholm

Program: Jag tog min kandidatexamen i medier, kommunikation- och PR förra våren. De senaste två terminerna har jag läst kurser inom retorik.

Intressen: Utöver att umgås med vänner, rita och måla! Jag gillar att uttrycka mig kreativt. Jag skulle säga att det är ett sätt för mig att bli mer avslappnad.

Varför söker du till chefredaktör för Lösnummer?

I och med att jag studerat medier, kommunikation- och PR känner jag att jag har de förkunskaper som krävs för att ta sig an rollen som chefredaktör. Jag har dels erfarenhet av att skriva artiklar och dels erfarenhet av samtliga Adobe-program. Det som rollen erbjuder är även något jag personligen finner intressant och roligt, vilket jag värderar högt.

Vad tror du att du kan tillföra Lösnummer?

Eftersom jag varit student sedan 2019 känner jag att jag har bra koll på Örebro universitets olika sektioner och verksamheter. Det viktiga för mig är att bland annat att publicera ”roligt” innehåll om studentlivet, men också innehåll som generellt kan gynna studenter i vardagen.

Fanny HussComments


bottom of page