top of page

KÅRVAL 2019: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. Idag möter vi Kaltum Mohamud, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar!

 

Mitt namn är Kaltum Mohamud, 21år gammal från Örebro, eller? Let me explain! Jag är egentligen född i Örebros finaste stadsdel Vivalla, men har spenderat en stor del av min uppväxt på andra ställen. Mer specifikt i Somalia, Egypten och Stockholm. Jag har kommit tillbaka till Örebro för att läsa till världens bästa yrke, nämligen lärare.

Varför sökte du till vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar?

Engagemang föder engagemang!

Jag har sedan början på mina studier varit intresserad av utbildningspolitiska frågor. Jag insåg hur mycket man som student kunde påverka och utveckla sin utbildning, därför har jag engagerat mig inom studentkåren. Intresset för utbildningspolitiken har ökat med tiden och jag har suttit i olika poster kopplade till utbildningsfrågor. Jag ville utmana mig själv och därför sökte jag till denna post.

Beskriv din tid på Örebro studentkår!

Min tid på Örebro studentkår har minst sagt varit utvecklande, rolig och oförglömlig.

Under den här tiden har jag lärt mig otroligt mycket. Dels har jag fått mer förståelse för hur studentkåren arbetar både organisatorisk och politiskt. Jag har tagit del av olika nationella nätverk med andra studentkårer. Det ökade min förståelse för studentrörelsen i Sverige, vår historia och även hur mycket vi studentkårer betyder för den högre utbildningen.

Jag är så otroligt tacksam för förtroendet jag har fått, det gav mig en fantastisk arbetsplats med fantastiska kollegor. Uppdraget som vice ordförande är mitt första heltidsarbete och jag är tacksam att jag har fått jobba på just kårkansliet. Jag känner att jag är mycket mer redo för mitt framtida arbete idag än när jag studerade. För mig som blivande lärare är erfarenheterna från arbetet med utbildningspolitiken otroligt viktiga. Nu har jag mer inblick i hur beslutsprocesser går till. Och så har min scenskräck försvunnit!

Återigen – Jag är så tacksam för att jag har fått förtroendet att engagera mig inom Örebro studentkår.

Vilka borde söka till posten vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar?

Alla som har intresse för utbildningspolitik! Jag vet att ordet ”politik” kan låta skrämmande och allvarligt, men egentligen handlar det helt enkelt om att bedriva studentinflytande och lyfta studentperspektivet i beslut som berör utbildning. Alla som vill ta utmaningen och leda Örebro studentkår och som vill stärka studentrösten på Örebro universitetet, sök!

 

Nomineringsperioden för Kårval 2019 pågår från 18:e februari till 3:e mars. Mer information om posterna du kan söka till samt ansökningsformuläret hittar du här!

Comments


bottom of page