top of page

KÅRVAL 2019: Möt årets kandidater

Den 17:e april sker Örebro studentkårs stora valmöte, som avslutar Kårvalet 2019. De heltidsarvoderade posterna som ska tillsättas är ordförande, vice ordförande med studiesocialt ansvar, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar och Lösnummers chefredaktör. Lösnummer har pratat med årets kandidater för att ta reda på vilka kan komma att leda studentkårens arbete nästa verksamhetsår.

I dagsläget finns ingen kandidat till posten vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar. Inför valdagen den 17:e april finns möjlighet att frinominera sig till posten. Läs gärna Lösnummers intervju med sittande vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar, Kaltum Mohamud, och kontakta valnämnden via val@orebrostudentkar.se för att frinominera dig!


Ordförande

abdiii

Namn: Abdirizak Yusuf Muhamed Ålder: 21 år Hemort: Klippan Bor: Örebro Pluggar: Offentlig förvaltning och ledning termin 4 Intressen: Fotboll, familj och vänner Senast lästa bok: Zlatan Ibrahimovic – Jag är fotboll Om Netflix gjorde en serie om mitt liv skulle den heta: ”From Klippan with love” Ett yrke som inte finns, men som jag skulle vara grym på: Borgmästare i Klippan

Varför vill du bli Örebro studentkårs ordförande? Jag söker posten då jag anser mig vara i ett bra stadie i min studietid och samtidigt redo för en ny utmaning. Jag vill fortsätta utveckla denna fantastiska studentkår och representera studenterna på Örebro universitet. Jag har varit student vid Örebro universitet i två år, där jag på många sätt engagerat mig i kåresektionen Corax, vårt kära Kårhus och Örebro studentkår.  Jag vill fortsätta engagera mig och gör förhoppningsvis det som ordförande för studentkåren nästa verksamhetsår.

Vilka är dina hjärtefrågor? Inkludering och studenternas psykiska hälsa är två ämnen jag verkligen brinner för.

Givetvis vill vi alla känna oss betydelsefulla och delaktiga i större sammanhang.  Jag tycker att det är ytterst viktigt att alla får chansen att visa vad man går för oavsett kön, etnicitet eller religionstillhörighet etc.Psykisk ohälsa är något som drabbar många studenter runt om i Sverige och även här i Örebro, livet som student kan vara mentalt påfrestande. Många studenter på Örebro universitet mår tyvärr inte bra och det måste vi göra något åt.

Det jag brinner för är med andra ord att skapa ökade förutsättningar för kårsektionerna att växa och bli starkare, och på så sätt kunna bidra till att vi studenter får än mer inflytande i frågor som påverkar oss och vår studietid.

Vilken är din största styrka? Min största styrka är min ständiga vilja att utvecklas. Jag är min största kritiker och den första att ge mig själv en klapp på axeln. En god självinsikt finner jag är A och O för att uppnå framgång oavsett vad man definierar som framgång. Just den styrkan gör att jag inte räds ta utmaningen. Jag är fullt övertygad att jag är kapabel att kunna utföra arbetet.

Vilka är dina svagheter? En svaghet hos mig är att jag har en tendens att vara otålig. Det resulterar ofta i att mitt engagemang och min vilja kan ta över i vissa sammanhang. Detta är något jag jobbat med under det gångna året som ordförande för Corax. Jag hoppas därför på fortsatt utveckling på den fronten framöver. Som ordförande för Örebro studentkår skulle jag fortsätta utveckla min förmåga att prioritera, strukturera och sålla bland arbetsuppgifterna.


Vice ordförande med studiesocialt ansvar


kassandraa

Namn: Kassandra Gard Ålder: 19 år Hemort: Tranås Bor: Örebro Pluggar: Socionomprogrammet termin 1 Intressen: Språk, träning, att umgås med nära och kära. Senast lästa bok: Båten i parken Om Netflix gjorde en serie om mitt liv skulle den heta: ”Sicko mode” Ett yrke som inte finns, men som jag skulle vara grym på: Professionell situationsterapeut

Varför vill du bli Örebro studentkårs vice ordförande med studiesocialt ansvar? Jag söker till vice ordförande med studiesocialt ansvar, dels för att jag är sugen på att engagera mig mer i skolan utöver det ideella arbetet som man kan göra inom kårverksamheten. Jag vill göra så mycket som möjligt av min tid som student på Örebro universitet och som vice ordförande med studiesocialt ansvar kan jag engagera mig i mina hjärtefrågor, samt se till att universitets studenter ges de bästa möjliga förutsättningarna för sina studier.Vilka är dina hjärtefrågor? Min hjärtefråga handlar om att motverka diskriminering och rasism. Det är på tiden att öppna ögonen och inse allas lika värde oavsett om man kommer från Venezuela eller Sverige. Min etniska bakgrund avgör inte vad jag är för typ av person, hur mycket jag kan eller vad jag är menad att bli. Jag tror själv att mycket handlar om ignorans och att många tyvärr är allt för dåligt pålästa om ämnet och historian bakom för att kunna förstå varför, vissa saker är diskriminerande. Det här är ett ämne jag vill uppmärksamma och som alltid ligger mig lite extra varmt om hjärtat just för att jag är trött på att se människor behandlas illa på grund av sin härkomst. Det är 2019, det dags att göra något åt problemet för att någon gång kunna nå en förbättring.


Kårsektionsöverskridande aktiviteter är även något jag vill satsa på, i syfte att få en mer sammansvetsad organisation. En god atmosfär inom organisationen tror jag är en viktig grundpelare att kunna luta sig emot.

Vilken är din största styrka? Jag tror att min allra största styrka är att jag inte låter mig stoppas, om det är något jag vill göra eller ta mig an så gör jag det. Jag är inte rädd för att göra fel eller tabba mig eftersom man alltid lär sig något av sina misstag. Detta i kombination med att jag alltid kör mitt eget race och går efter mina drömmar samt inte tillåter mig begränsas av mina egna rädslor är till en stor fördel i många olika avseenden. Allt detta kan kort sammanfattas till att min största styrka är att jag både är en dreamer och doer.


Vilka är dina svagheter? Jag är en extrem tidsoptimist, som ALLTID måste planera in extra tid så att jag hinner med de saker jag måste ta mig an. Fördelen med att vara en extrem tidsoptimist är att man blir riktigt vass på att multitaska för att få allt gjort i god tid.


Antonn

Namn: Anton Andersson Ålder: 25 år Hemort: Ekedalen Bor: Väster i Örebro Pluggar: Ämneslärarprogrammet med inriktning idrott och historia Intressen: Sport, musik, hänga med vänner/sambon, hjälpa till på Kåren Senast lästa bok: Räknas poddar? I så fall Tuttobalutto. Annars är det Smak för Motion av Lars-Magnus Engström Om Netflix gjorde en serie om mitt liv skulle den heta: “Hur mycket kan man egentligen engagera sig i?” Ett yrke som inte finns, men som jag skulle vara grym på: Musikquizguru!

Varför vill du bli Örebro studentkårs vice ordförande med studiesocialt ansvar? Anledningen till att jag söker posten som viceordförande med studiesocialt ansvar är för att jag upplever att studentstaden Örebro växer på många sätt, och där vill jag vara med och utveckla den, samt hjälpa nya studenter att hitta sin plats på universitetet och i staden. Jag söker även posten eftersom jag vill jobba med frågor som rör studiesociala områden som psykisk ohälsa bland studenter men även bostadsfrågan som jag ser kan vara en bidragande orsak till stress bland studenter. Jag söker även för jag vill ge alla nya studenter vid Örebro universitet en chans att bli bemötta på ett bra sätt. Såväl som att de hittar något som passar dem via introduktionen. Introduktionen är det första nya studenter möter, och därigenom vill jag att fler studenter ska känna den bemötande känsla som jag upplevde när jag började här. Sen ser jag även att campusområdet har en stor utvecklingspotential. Genom att skapa nya platser som det går att sitta ute och studera vid eller bara sitta och äta lunch vid, eller rusta upp platser som redan finns för att göra dem bättre.

Vilka är dina hjärtefrågor? Mina hjärtefrågor är många men den absolut största är den som handlar om den psykiska ohälsan bland studenter som växer, och vilka faktorer som kan vara bakomliggande. Genom att försöka kartlägga vilka de större faktorerna är kan man sålunda jobba utifrån dessa för att motverka dem. Likväl brinner jag mycket för introduktionen och att alla ska hitta sin plats på universitetet, oavsett vilken kårsektion man kommer tillhöra eller vem man är som person ska alla få möjlighet att hitta sin plats. Jag tycker även att samarbeten mellan kårsektionerna kan utvecklas. Att fler sektioner jobbar mer ihop än tidigare inom olika aktiviteter, både festliga aktiviteter och andra aktiviteter, exempelvis idrottsaktiviteter eller spelkvällar för att ge några exempel.

Vilken är din största styrka? Att jag är öppensinnad, flexibel och strukturerad. Tar jag mig an en uppgift gör jag den till 100% och jag gör alltid mitt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt.

Vilka är dina svagheter? Största svagheten är att jag tar på mig ibland alldeles för mycket ansvar än vad jag egentligen borde göra.


Lösnummers chefredaktör


oskarrr

Namn: Oskar Geijersson Ålder: 24 år Hemort: Åker, en by med ca 30 invånare i Jönköpings län Bor: Örebro Pluggar: Medier, kommunikation och PR (kandidatprogram) Intressen: Sport, musik, diverse digital kreativitet, föreningsliv och att få lära mig nya saker Senast lästa bok: ”Den okände Kimi Räikkönen”, en biografi om den finske Formel 1-föraren Om Netflix gjorde en serie om mitt liv skulle den heta: ”The Man Without A Netflix Account”  Ett yrke som inte finns, men som jag skulle vara grym på: Dödsmetallsterapeut

Varför vill du bli Lösnummers chefredaktör? Jag sitter redan i Lösnummers styrelse som bildredaktör och har insikt i tidningens arbete och tidningens visioner. Jag vill kunna ta vidare dessa i en annan roll och nu är chansen här! Jag har dessutom sedan 10-årsåldern fascinerats av journalistiskt arbete och intresserat mig för samhällsfrågor. Att efter snart tre år som student få en chans att fullt ut arbeta med att kommunicera studentlivets viktiga frågor sporrar mig något enormt!

Vilka är dina hjärtefrågor? Jag är övertygad om att många upplevelser av studentlivet aldrig kommer upp i ljuset. Det kan handla om förväntningar på det sociala livet, stress kring framtiden m.m. Att jobba med att lyfta detta i Lösnummer får jag se som min hjärtefråga.

Vilken är din största styrka? Att jag är väldigt kunskapstörstande. Att lära mig nya saker, förstå dessa och använda min kunskap är bland det bästa jag vet.

Vilka är dina svagheter? Ibland kan jag vara för analytisk och försöka beräkna för mycket. Ofta blir saker och ting bättre och mer lärorika när man litar på sin magkänsla, sin förberedelse, sin grundkunskap och sitt sunda förnuft!留言


bottom of page