top of page

KÅRVAL 2019: Lösnummers chefredaktör

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. Idag möter vi Jenniina Martikainen, Lösnummers chefredaktör!

 

Hej, jag heter Jenniina! Jag älskar all möjlig kreativitet och skapande, och sysslar bland annat med fotografi, film, illustration, dans och musik. 2015 tog jag examen efter tre års mediestudier, och frinominerade mig till Lösnummers chefredaktör på valmötet hösten 2017. I skrivande stund är jag inne på mitt andra år som chefredaktör och kommer tyvärr snart behöva lämna över ansvaret till min framtida efterträdare (Du kanske vill ha mitt passerkort? Läs mer nedan och ansök!).

Varför sökte du till chefredaktörsposten?

Första gången jag sökte till posten var det mycket för utmaningen och möjlighetens skull. Det här kändes som en fantastisk språngbräda in i framtida arbete inom mediebranschen, som ju är svår att ta sig in i. I slutet av mitt första år kände jag mig inte klar med jobbet än, och valde därför att ställa upp i valet igen. En stor anledning till att jag ansökte igen var min vilja att skapa kontinuitet och stabilitet på Lösnummer – för att säkerställa att vi fortsätter att utvecklas!

Beskriv din tid på Lösnummer och Örebro studentkår!

Min tid på Örebro studentkår och Lösnummer har varit väldigt… extra allt, med alla fyllningar och toppings. Enorma utmaningar, överkomna rädslor, slit och frustration, inspiration och lycka. Jag har fått vänner för livet, funnit nya intressen och utvecklats något så sanslöst både personligt och kompetensmässigt. Att arbeta inom en verksamhet som drivs till stor del ideellt är utmanande, men även belönande. Precis som för ett år sedan då jag svarade på denna intervju för första gången tycker jag fortfarande att det bästa med det här arbetet är alla möten med olika människor. De har breddat mina perspektiv och gett mig så många nyttiga insikter inför min framtid.

Vilka borde söka till chefredaktörsposten?

Den som vill utveckla och utvecklas, den som ser möjligheter i utmaningen, den som vill leda en fantastisk verksamhet och på kuppen ha så förbaskat roligt och samla på sig viktig erfarenhet inför framtiden. Känner du igen dig, men tvekar? Våga. Våga, våga våga. Det lönar sig!

Foto: Louise Hammar

 

Nomineringsperioden för Kårval 2019 pågår från 18:e februari till 3:e mars. Mer information om posterna du kan söka till samt ansökningsformuläret hittar du här!

Kommentare


bottom of page