top of page

INTERVJU: LÖSNUMMER TAR PULSEN PÅ ÖBS BEERPONGTURNERING

Uppdaterat: 17 okt. 2023

Klara färdiga kasta! Under fredagen gick Örebro Beer pong Sällskaps 96-lagsturnering i beer pong av stapeln på kårhuset. Mat och dryck förenades med en härlig stämning när Lösnummer var där för att följa den dramatiska utvecklingen.


Ordförande bakom ÖBS är Hugo Eriksson, också en av initiativtagarna till turneringen. Hugo berättar för Lösnummer att ÖBS funnits sedan 2012 och att han suttit vid rodret i ett par år nu. En rekordsnabb uppslutning är något som Hugo är väldigt nöjd med, närmare 200 personer anmälde sig för att göra upp i konsten att kasta en pingisboll i koppar. Något som noterades tidigt var att det var vatten i samtliga koppar på spelplanerna.
- Vi är här för sällskapet, vill du dricka alkohol får du göra det men det går lika bra att avstå. I kopparna är det vatten som inte dricks av, konstaterar Hugo.

Ett anonymt tips till Lösnummer var att följa laget Pony Ride bestående av Stella och Jonathan, vilka vi tog rygg på under gruppspelet av turneringen. Eftersom både Stella och Jonathan nått framgång i tidigare tävlingar, var det givet att få höra deras tankar om chanserna den här kvällen med.- Vi spelar endast för nöjes skull, vi bryr oss inte om hur resultatet går. Vi är här för sällskapet och ha roligt!


Hmm, kanske inte det svaret vi hade hoppats på men vi satte vår tro till att tävlingsdjävulen skulle vakna hos de båda när turneringen drog igång.Så var det dags för första matchen. Mitt i ett inferno av flygande pingisbollar skulle vi alltså följa vårt lag för kvällen. Lättare sagt än gjort men skam den som ger sig.


Första matchen drog igång och som den gjorde det. Kopp efter kopp kastades ner och vi kunde konstatera att aktierna hos vår förhands-tipsare hade stigit. Ganska snabbt hade man jobbat sig fram till matchboll. En ynka kopp återstod och man kan sammanfatta det som att det var spel mot ett mål. När endast stopptid återstod lyckades man sätta spiken i kistan och första segern var ett faktum.Vi lyckades få en snabb kommentar från vårt lag även efter denna match. De poängterade att fötterna stod stadigt på jorden trots en lovande start.


- Vi vet att det snabbt kan gå från topp till botten, säger Jonathan på ett sätt som signalerar att här har det kastats Beer Pong förr.


Nu kanske ni tror att det gick att slappna av, beställa något i baren och snacka skit med polarna? Icke!


Den här turneringen spelades i ett vansinnigt tempo där det krävdes stenkoll på det minutiösa spelschemat som ÖBS knåpat ihop.


Efter en 3 minuter lång paus inleddes den andra matchen och här var det tal om en något annorlunda matchbild jämfört med den första bataljen. Den kritiskt lagda skulle kunna klaga på bristande spelkvalité eftersom mer tid ägnades åt att hämta bortkastade bollar än att sätta dem i koppen. Men vi valde glädjen och såg istället två lag som tog ut varandra. Genombrottet skedde i matchens slutskede men Pony Rides sena ledning följdes åt av ett konstant kvitterande av motståndarna.Trots en tuffare match så visade man på trygghet i sitt spel och andra raka segern bärgades.


Inför sista matchen i gruppspelet var det dags inför prestigematchen, det enda målet Pony Ride hade inför turneringen, nämligen att spöa laget Våta Bollar. Matchen i sig hade även betydelse om det skulle få fortsätta efter gruppspelet eller inte. Här visade Pony Ride vilka som bestämmer denna fredagskväll, det dröjde inte länge innan en ledning med 5-0 var ett faktum. Våta Bollar visade sig inte riktigt kunna svara upp på den urstarka prestation Pony Ride visade. När slutsignalen ljöd var det klart en vinst med 5-1 och slutspelet var ett faktum.


Väl i slutspelet får vi dock bevittna en besvikelse för Pony Ride, efter ett gruppspel bestående av en majoritet med framgång. Ett värdigt kämpande ledde tyvärr till förlust i åttondelsfinalen.


Efter en lång kväll av att ha duckat flertalet pingisbollar har tillslut en vinnare kårats. Laget Here for Beer är de som får gå lyckliga från Örebro Kårhus denna fredag. I finalen vinner de över laget Sälen och Räkan, där båda hade en mugg kvar vid vardera lag. Det går ej att agera sportjournalist om inte det vinnande laget får frågan: hur känns det?


- Väldigt bra, vi såg det inte komma. Det var många bra lag och vår ambition var att komma förbi gruppspelen till kvartsfinal.


Ett mål som enkelt kan konstateras hade uppnåtts.


Skribenter: Elias Thell & Oskar Neumann

Fotograf: Filip Vigren
104 visningar

Comentarios


bottom of page