top of page

INFÖR FUM 1-SÅ KÄNNER DE NYA LEDAMÖTERNA

Ikväll går verksamhetsårets första fullmäktigemöte av stapeln i Örebro studentkår. På förra veckans åsiktstorg, där de punkter som ska tas upp på FUM diskuteras, fångade Lösnummer några nya FUM-ledamöter för att höra hur de känner inför deras kommande uppdrag.

Ett nytt verksamhetsår för med sig en hel drös nya fullmäktigeledamöter. Frida Hedblom, FUM-ledamot för Corax, sammanfattar det viktiga uppdraget.

Vi är med i det man kan kalla Örebro studentkårs riksdag. Vi representerar vår kårsektion som har ett antal mandat. Vi är med och röstar igenom motioner med förändringar, förbättringar och nya saker som Örebro studentkår kan bidra med till universitetet.

Frida berättar att hon blivit överraskande nominerad till FUM-ledamot, något hon nu är glad för.

Jag har precis för första gången engagerat mig i Corax, då som fadder på introduktionen, och tyckte det var väldigt roligt. Jag ville fortsätta engagera mig på en lagom nivå och jag såg då FUM som en rolig möjlighet, förklarar hon.

Bredvid Frida sitter hennes Corax-kollega Emelie Lundkvist Gyllenberg. Även Emelie sitter som FUM-ledamot för första gången detta verksamhetsår. Det är dock inte första gången hon engagerat sig i studentlivet.

Jag tycker det är roligt att engagera mig. Jag har varit med i Corax styrelse tidigare men det tog ganska mycket tid. Jag tänkte att det är mer lagom att vara fullmäktigeledamot. Det är roligt och man får vara med och påverka, berättar Emelie.

Snart är det dags för det första fullmäktigemötet.

Det känns spännande och lite nervöst eftersom jag inte varit med tidigare, säger Frida.

Det ska bli kul att se om det blir några heta diskussioner, fyller Emelie i.

Några rader bakom Corax FUM-ledamöter sitter Elin Marcusson och Madeleine Hultén som representerar Sobra för första gången.

Jag har engagerat mig mycket förut men känner att jag inte har lika mycket tid längre. Jag vill fortfarande göra någonting, men något som inte tar riktigt lika mycket tid, så då fick det bli FUM, berättar Elin.

Jag har faktiskt inte så bra koll på det här. Det ska bli kul att se hur den här delen av studentlivet funkar när jag har varit engagerad på andra sätt förut, fortsätter hon.

Madeleine, som går sin första termin, berättar att hon blivit övertygad att representera Sobra i FUM av en kompis.

Det ska bli kul att få se hur allt fungerar, säger hon.

Förutom nya FUM-ledamöter innebär ett nytt verksamhetsår också ett nytt mötespresidium. Kasper Martinell är samordnare för Örebro studentkår och sitter som mötessekreterare i fullmäktige. Han ser fram emot det första mötet ikväll och det kommande året.

Jag tycker det känns bra. Vi har förberett oss väl och det ska bli kul att följa hela processen, berättar Kasper.


Комментарии


bottom of page