top of page

I huvudet på Giacomo Lindgren Zucchini

Giacomo Lindgren Zucchini är doktorand i rättsvetenskap med inriktning på skatterätt. Hans avhandling handlar om hur mervärdesskatt ska tas ut på sammansatta transaktioner. Eftersom mervärdesskattesystemet ska harmoniseras inom EU ligger tyngden i avhandlingen på hur sammansatta transaktioner ska hanteras utifrån det EU-rättsliga regelverket. Giacomo undervisar även i skatterätt och då särskilt företagsbeskattning, kapitalbeskattning och mervärdesskatterätt.

Hur skulle du beskriva fullkomlig lycka? Att alla omkring mig ville lyssna intresserat på mig, oavbrutet, alltid. Jag gillar att prata…

Vilken är din största rädsla? Jag är rätt fåfäng. Det skulle vara fruktansvärt att av någon anledning tvingas gå på ett mycket viktigt möte, fin middag eller liknande dåligt rakad och med en ”bad hair day”.

Vilken egenskap ogillar du mest hos andra? Ineffektivitet och egoism. Jag gillar inte heller dem som utnyttjar andra människor.

Vilken person inom ditt verksamhetsområde ser du mest upp till? Min fenomenala doktorandhandledare Eleonor Kristoffersson, professor i skatterätt.

Vad anser du är studenters vanligaste misstag? Många gånger lägger studenter för mycket fokus på hur specifika instruktioner och enskilda lärare är. Det blir så mycket enklare och roligare att själv ta huvudansvaret för sina studier.

Vad är din största extravagans i livet? När jag semestrar tycker jag att det känns lyxigt att låta pengarna rulla utan större eftertanke. Öl vid poolen för 150 kr? Visst!

Vilken talang skulle du helst besitta? Jag undrar om inte fotografiskt minne hade varit lite häftigt. Som lärare och forskare borde det vara bra att vid behov komma ihåg exakt vad som stod längst ner till vänster på sidan 126.

Vart och när var du lyckligast? Hemma i myskläder framför en film. Gärna med bra sällskap.

Om du kunde ändra en sak om dig själv, vad skulle det vara? Jag har för långa armar och för stora fötter, det är svårt att köpa kläder och skor!

Vad anser du vara ditt livs största bedrift? När jag bestämde mig för att sadla om från att jobba som säljare till att ta juristexamen. Jag var nöjd som det var, men valde ändå att rycka upp rötterna. Det är jag oerhört glad för.

Om du skulle dö och komma tillbaka som en annan person, vem skulle det vara? Jag tolkar frågan vitt. Jag skulle gärna vilja vara en katt. Med en bra husse eller matte kan en katt ägna hela dagarna åt att chilla. Med tur går det också att bli YouTube-kändis.

Var skulle du helst vilja leva? Vid havet i Italien. Amalfi-kusten kanske? Givetvis iklädd linneskjorta och stråhatt.

Vad anser du vara den djupaste formen av elände? Jag är en person som har ett stort behov av bekräftelse. Det skulle vara hemskt att leva om ingen någonsin uppskattade det jag gjorde.

Vad är din favoritsyssla? Jag tycker att det är roligt att laga mat och baka. Jag vågar påstå att jag är rätt duktig också, vilket inte direkt gör det sämre. Det måste vara de italienska generna.

Vem är din hjälte i fiktionen? Sherlock Holmes är en favorit. Han tycks kunna luska fram all information han behöver för att kunna analysera och fatta kloka beslut i varje enskild situation.

Hur skulle du vilja dö? Snabbt och plötsligt. Förhoppningsvis ska man vara av en respektabel ålder men ändå på höjdpunkten av livet.

Hur vill du bli ihågkommen? Som en person som andra ville vara i närheten av. En uppskattad vän, kollega och lärare som var framstående och duktig på det han gjorde.

Comments


bottom of page